Ida tog Danmark med storm: Her er X Factor-vinderen i dag

Ida Østergaard Madsen bjergtog alt og alle, da hun i 2012 vandt femte sæson af X Factor. Musikken fylder stadig en stor del i hendes liv.

Hun var 17 år gammel.

Med lyst, langt hår, en tandbøjle, et fantastisk smil og med en sangstemme, der fik selv Thomas Blachman til at tabe pusten, charmerede hun sig ind på dommerne.

Se Idas allerførste audition i videoen øverst.

Ida Østergaard Madsen vandt efterfølgende samtlige liveshows på stribe. Og med blandt andet en optræden i selskab med den nu verdenskendte Lukas Graham blev hun den overbevisende vinder af X Factor 2012 i Jyske Bank Boxen i Herning.

X Factor var en læringproces udover det sædvanlige

Knap fem år efter sin sejr ser den i dag 22-årige Ida Østergaard Madsen tilbage på sin tid i X Factor med stor glæde.

- X Factor er en super læringsproces som artist. Jeg så branchen indefra og arbejdede med mange dygtige, professionelle musikere, som lærte mig meget. Det gav mig en smutvej til livet som professionel musiker for en tid, hvilket har givet mig en masse erfaring, siger hun.

At Ida besidder et talent ikke bare inden for sang men i særdeleshed også inden for sangskrivning, viste hun på det anmelderroste debutalbum 'Seize the Day', hvor hun havde skrevet alle teksterne selv.

Ida havde Pernille Rosendahl som mentor under sin deltagelse i X Factor 2012. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Vil arbejde med house-genren

Selvom man ikke har hørt meget til den unge sangerinde siden da, har hun bestemt ikke ligget på den lade side.

Hun har afsluttet gymnasiet, hun skrev et nummer til i en dansk film, der udkom i efteråret, og siden september har hun rejst rundt i Australien.

- Jeg har rejst rigtig meget, og jeg bliver mere og mere sikker på, at det er musikken, jeg gerne vil. Jeg håber også på måske at kunne arbejde i house-genren. Jeg elsker den genre, og jeg lytter til det hele tiden, siger hun og erkender samtidig, at det er vigtigt for hende, at det, hun udsender, skal have en virkelig høj kvalitet.

To sider af X Factor-medaljen

Ida Østergaard Madsen er glad for, at hun i sin tid stillede op i X Factor. Men der er to sider af medaljen, som hun ikke havde tænkt over, før hun blev et kendt ansigt, fortæller hun i dag.

- Det, der er lidt skørt ved programmet, er, at der er den praktiske del, hvor man arbejder som artist, og så er der den del, hvor alle følger med i, hvem du er, og hvad du laver, siger hun og fortsætter:

- Alle har et indtryk af dig, og de tror, de ved, hvem du er, når du har deltaget i X Factor. Jeg kunne godt blive irriteret over, at alle genkendte en, og at man var en slags offentlig profil folk talte om. Man kom til at savne sin anonymitet, fortæller Ida Østergaard.

Lige nu nyder hun at rejse rundt downunder, men alligevel er der særligt én ting, hun savner fra X Factor:

- Jeg savner så meget at synge foran så mange mennesker og synge live. Jeg savner det der med at have et helt stille rum med super lydkvalitet. Og at kunne leve mig ind i et helt andet univers.

I videoen herunder kan du høre Ida fortælle om sin rejse i X Factor. Klippet stammer fra udsendelsen 'Hele Danmarks X Factor'. Du kan se hele udsendelsen på DR TV her.

Facebook
Twitter