Jesper var hele Danmarks darling i X Factor: Her er han i dag

X Factor-Jesper fik tilbage i 2010 Pernille Rosendahl og de danske teenagepiger til at falde pladask for ham. Nu brygger han på ny musik.

Du husker ham som storcharmøren Jesper Boesgaard.

Han fik alle tre dommere til at miste kæben, og Pernille Rosendahl forelskede sig på ny. Uden det mindste blink røg han videre i X Factor og smeltede samtlige unge teenagerpigers hjerter. Og Pernille Rosendahls.

- Jeg tror lige, jeg er blevet meget forelsket i en meget ung mand, sagde hun med ren kærlighed i blikket.

- Jeg synes, du er fuldstændig magisk. Du kommer langt. Du kommer rigtig langt, sagde Pernille Rosendahl storsmilende til Jesper Nohrstedt Boesgaard den første gang, hun hørte hans stemme.

Jesper Nohrstedt Boesgaard endte på tredjepladsen i X Factor, og kort efter troppede han op til Melodi Grand Prix med sangen 'Take Out Hearts" i 2012.

Ny musik på vej

Han har efterfølgende indspillet 3 singler og nu, 7 år efter vi så ham første gang, går han og brygger på ny musik. I en lidt anderledes genre.

- Det går rigtig godt med musikken. Jeg er begyndt at lave musik med en, der hedder Mads Vadsager. Mads er producer og spiller musik, og jeg skriver og synger, fortæller Jesper Nohrstedt Boesgaard

Jesper Nohrstedt Boesgaard mødte sin kompagnon gennem Bandakademiet, der blandt andet hjælper musikere fra DRs egen KarriereKanonen.

De to fandt hurtigt sammen om musikken. Det tog dem tre timer at lave et superfedt popnummer, fortæller Jesper Nohrstedt Boesgaard. Og derefter aftalte de at fortsætte med at lave musik.

- Vi bruger så meget tid, vi kan, på musikken. Der er ikke noget helt klar endnu, men vi arbejder på, at komme ud med noget musik i år. Vi er ret produktive, så det ville overraske mig, hvis man ikke hører noget til os i 2017.

Ud over at lave musik arbejder Jesper som passagerassistance for SAS i Kastrup Lufthavn. Men det er musikken, han brænder for.

- Jeg har ikke en klar drøm om, hvad der skal ske med musikken. Jeg vil ekstremt gerne kunne leve af at lave musik og være ude at spille og gøre det, som jeg elsker allermest.

Masser musik efter X Factor

Jesper Nohrstedt Boesgaard har arbejdet en masse med musikken, siden han forlod X Factor-scenen i 2010. Han har blandt andet indspillet musik med både Morten Hampenberg, hvor det hele startede med Melodi Grand Prix i 2012.

- Mange har fordomme om Melodi Grand Prix, men jeg kunne heller ikke sige nej. Så jeg sagde 'fuck it', og så gjorde jeg det. Det var det, der startede hele mit samarbejde med Morten Hampenberg og Mads Krog, så det var vildt fedt. Det var ekstremet lærerigt at arbejde sammen med dem.

Udover musikken med Morten Hampenberg har han skrevet musik med blandt andet Simone Tang til den danske film: 'En-to-tre-nu!´.

X Factor blev en bred ballast

Selvom det efterhånden er mange år og erfaringer siden Jesper Nohrstedt Boesgaard var en del af X Factor, har han stadig mange gode minder om programmet - også selvom musikken ikke lige ramte hans smag.

- Det var en fed oplevelse og overvældende. Jeg var virkelig et barn på det tidspunkt, konstaterer han.

Programmet har været en slags uddannelse for den dengang 15-årige dreng.

- Remee var en ekstremt god mentor, og det har været en eller anden form for musikalsk uddannelse for mig. Jeg ville ikke have haft de bekendtskaber, som jeg har i dag, fortæller Jesper Nohrstedt Boesgaard.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk