Mette Lindbergs svære valg: Derfor smed hun Marie ud

Blachman og Remee var i chok, efter deres meddommer fredag aften sendte en af X Factors største talenter hjem.

14-årige Marie er ude af X Factor.

- Du lavede en af de bedste auditions. Den har du toppet nu!

Remee og Blachman var ellevilde med 14-årige Marie, da hun sang på scenen i fredagens X Factor. Og derfor var de også utroligt rystede, da deres meddommer Mette Lindberg overraskende valgte at sende det unge stortalent hjem.

- Marie var dygtig, men der var bare andre, der talte tydeligere til mig, fortæller Mette, om det dramatiske valg.

- Vi er tre forskellige dommere, og vi kigger efter forskellige ting hver især.

"Ikke i tvivl"

I alt 12 unge sangere kæmpede om en plads i de eftertragtede stole, men kun fem kunne gå videre. Mette valgte at sende Mads Christian, Elena, Reem, Alex og Anna videre til bootcamp.

- Det var de fem, der brændte mest igennem og lyste op for mig. Det var de fem, der overordnet set havde den stærkeste ’X Factor’ i mine øjne. De lyser op, og det er du ikke i tvivl om, når du hører og ser dem, fortæller Mette Lindberg.

Inden 5 Chair Challenge gik i gang, have dommeren lagt en 'slagplan' for, hvem hun umiddelbart ønskede at få videre – den blev dog hurtigt droppet.

- Der var nogen, som brændte langt mere igennem, end jeg havde regnet med. Og der var deltagere, som jeg troede, jeg ville sende videre, som ikke fik en stol, fordi jeg ikke oplevede, at de bragte deres optræden et sted hen, der kunne hamle op med dem, der endte med at gå videre.

- Når man pludselig står på en stor scene, kan mange ting ændre sig, fortæller hun.

Reza var for nervøs

En anden, der desværre ikke fik en stol, var 15-årige Reza, der kludrede i teksten, da han stod på scenen. Derfor blev det et 'farvel' til den unge sanger.

- Der var en nervøsitet og usikkerhed hos Reza, som jeg godt kunne frygte, blev svær at komme over. Særligt i et program som X Factor, hvor du skal udvikle dig rigtig meget på meget kort tid.

Udover Reza og Marie, blev det også til et farvel til Emil, Kimberly, Elena Victoria, Guney og Samvida i fredagens program.

5 Chair Challenge er ét "kæmpestort regnestykke"

Det er ikke kun deltagerne, der har meget på spil under 5 Chair Challenge.

For dommerne er det også et afgørende tidspunkt i konkurrencen, og for Mette Lindberg, var det en udfordring at holde det store overblik over de mange talenter.

- 5 Chair Challenge er jo nærmest som gambling. Jeg skal sende nogen ud, men samtidig kan jeg jo ikke vide, hvad den næste, der træder på scenen, kommer ind med.

- Man skal hele tiden prøve at danne sig overblik over, hvad de forskellige sangere kan. Det er ét kæmpestort kompliceret hoved-regnestykke, fortæller hun.

Facebook
Twitter