Morten vandt X Factor sidste år. I dag lever han af musikken

Morten Nørgaard har fuld gang i karrieren som sanger og har netop udgivet sin første ep.

(Foto: Sarah Christine Nørgaard © Scanpix/DR)

- Vinderen af X Factor 2017 er…. Morten!

Sådan lød det fra værten Sofie Linde, da hun i marts sidste år afslørede, at danskerne havde udråbt Morten Nørgaard som vinder af talentprogrammets tiende sæson.

Morten Nørgaard fra Odder blev efterfølgende badet i massevis af guldkonfetti, kram og blitzlys og udsendte i forlængelse af X Factor sin vindersingle 'The Underdog'.

Overvældet af folks kærlighed

Selvom konfettien og blitzlysene forsvandt, så forsvandt Morten Nørgaard – der nu blot kalder sig Morten – langt fra fra musikken, da X Factor sluttede.

Faktisk har han haft så travlt med sin karriere som sanger, at han slet ikke har haft tid til at have andre job end at optræde. Og økonomisk kan han også fint leve af det, han tjener på at give koncerter.

- I løbet af sommeren og efteråret var jeg ude og spille en masse steder overalt i Danmark. Så selvom man måske ikke har set noget til mig i den brede offentlighed, så har jeg været ude lokalt rigtig mange steder, fortæller Morten Nørgaard og fortsætter:

- Jeg har virkelig nydt det, og jeg er blevet overvældet over at mærke folks kærlighed. Når jeg er kommet hjem fra mine optrædener, har jeg simpelthen været så glad i kroppen.

- Det har betydet rigtig meget for mig at være ude og møde de folk, der støttede mig i X Factor. Og jeg synes stadig, det er vildt, at nogen vil have et billede med mig.

Endnu flere billeder kan Morten nok godt forberede sig på at skulle få taget den kommende tid også. I sidste uge udsendte han nemlig sin første ep, 'Cool Enough'.

- Jeg havde aldrig forestillet mig, at jeg skulle nå hertil. Nu har jeg lige pludselig seks numre liggende på Spotify. Det er da ikke dårligt at kunne skrive på cv’et, siger Morten Nørgaard.

Lyt til nummeret 'Cool Enough' her:

Hvert skridt har været en sejr

2017 blev altså lidt af et år for den 27-årige østjyde, der ud over sejren i X Factor og udgivelsen af sin første ep også er flyttet fra fødebyen Odder til Viby ved Aarhus sammen med en kammerat.

- Jeg har haft et godt 2017, og hvert skridt har været en kæmpe sejr for mig. Det bliver nok svært at toppe det i 2018, men jeg skal prøve at gøre mit til, at det sker. Og hvis ikke, er det også helt okay, siger Morten Nørgaard.

Måske bliver det kærligheden, der banker på hos Morten Nørgaard i det nye år? Han er i hvert fald ikke afvisende.

- Det kan godt ske, at det kommer på et tidspunkt, siger han med et smil.

Facebook
Twitter