Nu ændrer konkurrencen sig: I aften mister dommerne magten i X Factor

De tre X Factor-dommerne har ingen indflydelse på, hvem der skal i finalen.

X Factors tre dommere Mette Lindberg, Thomas Blachman og Remee har brugt deres magt for sidste gang. (Foto: Bjarne Hermansen © (c) DR)

Fredag aften skal de tre finalister i X Factor 2017 findes.

Men i modsætning til de sidste fem fredage er det ikke dommerne, der tager den endelige beslutning om, hvem der skal forlade sangkonkurrencen.

Det er nemlig udelukkende seernes stemmer, der afgør, hvem der skal i finalen og ikke mindst, hvem der skal sendes hjem. Den deltager, der får færrest seerstemmer, ryger direkte ud.

Selvom hendes gruppe VKation har været i farezonen to gange, glæder Mette Lindberg sig over, at seerne har magten fredag aften.

- Jeg synes, det er spændende, at det hele er op til seerne. Jeg stoler på seerne. X Factor er jo et program for hele Danmark, så det er godt, at det nu er dem, der bestemmer, siger hun.

Ændringen betyder samtidig, at der ikke vil være hverken farezone eller "save me"-sange. Til gengæld vil den udstemte deltager synge en sidste "farvel-sang".

Alt kan ske

Semifinalerne i X Factor har tidligere sendt chokbølger gennem landet. For eksempel i 2015 da Citybois måtte forlade konkurrencen netop i semifinalen, selv om mange havde spået dem en sikker finaleplads.

Også sidste år skete der noget uventet i semifinalen, da Mette Lindbergs unge sanger Alex var i farezonen ugen før semifinalen, men alligevel røg direkte i finalen på bekostning af Andrew Murray, som bookmakernes ellers havde set gå videre.

Facebook
Twitter