Nu fortæller Remee hele historien: Panikløsning gav finaleplads i X Factor

Remee afslører, at Rasmus' gæsteoptræden var en panikløsning i sidste øjeblik.

Remee har for tredje gang i sin X Factor-karriere to deltagere med i finalen. (Foto: Martin sylvest © Ritzau Scanpix)

- Jeg lå alene hjemme mandag aften og var ved at få et angstanfald.

Sådan lyder det fra den ellers rolige og erfarne dommer, Remee.

For selvom det lykkedes for X Factor-dommeren fredag aften at få begge sine artister, Jamie Talbot og Rasmus, med videre til finalen, var det ikke uden problemer.

- Jeg havde haft Jamies gæsteoptræden planlagt i et par uger, men jeg kunne ikke finde frem til det rigtige med Rasmus. Jeg vidste, at jeg gerne ville have noget stomp, men det føltes ikke forløst for mig, forklarer Remee.

Stomp er en optræden, der kombinerer bevægelse, rytme og lyd, da stomp-optrædener oftest indebærer forskellige redskaber som fejekoste, stegepander osv. som musikinstrumenter.

Og dommeren, der er den mest vindende dommer i dansk X Factor, har da også haft rigeligt at se til.

- Jeg havde fire optrædener at planlægge i den her uge, fordi de begge skulle synge to sange hver, samtidig med at jeg har skullet forberede seks optrædener til finalen. For uanset om ens deltager ryger ud, så skal du have planlagt flere uger frem, fortæller Remee og fortsætter:

- Så jeg har kørt på alle døgnets timer for at løse alt, og det eneste, jeg manglede, var Rasmus’ gæsteoptræden. Mandag aften var jeg alene hjemme, og jeg var ved at få det rigtig dårligt, for jeg går så meget op i at løse det her rigtigt, og pludselig går det op for mig: Safri Duo!

Glæden og lettelsen stod malet i ansigtet på Rasmus, da han fredag aften blev udråbt som den første finalist i årets X Factor. (Foto: Martin sylvest © Ritzau Scanpix)

En kæmpe forløsning

Remee har tidligere samarbejdet med Safri Duo, som han skrev sangen ’All the People in the World’ med. Sangen blev et kæmpe hit og ikke mindst et kendetegn på et godt samarbejde.

- Jeg skriver til dem mandag aften, og da jeg vågner tirsdag morgen, har jeg stadig ikke hørt noget. Jeg sendte et klip med Rasmus, der synger sangen, og pludselig svarede de tilbage, at det lød helt vildt fedt, fortæller X Factor-dommeren.

- Men så spurgte de, hvilken fredag der var tale om, og så måtte jeg jo forklare, at det var nu på fredag. Så spurgte de efterfølgende, hvornår vi skulle øve, og så måtte jeg jo svare, at det skulle vi altså i morgen, lyder det fra Remee.

Og der var ikke langt fra tanke til handling, for under et døgn senere, onsdag morgen, dukkede de op, klar til at øve.

- Jeg blev simpelthen så rørt og bevæget, da de stod her onsdag morgen, for det var en kæmpe forløsning for mig, for jeg følte ikke, at jeg havde knækket koden før det, forklarer Remee og afslutter:

- Hvis der er nogen, jeg respekterer for musikalsk fornemmelse, så er det de to (Safri Duo, red.). Vi har en rigtig god forbindelse, og vi var fuldstændige enige om, at det var det rigtige udgangspunkt.

Du kan se Rasmus' optræden sammen med Safri Duo i videoen herunder, hvor de optræder med nummeret 'Cracked' af Pentatonix.

Husk at se med på fredag, hvor X Factor-finalen bliver sendt kl. 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter