Nu hyldes X Factor-Jamie af hele Danmark: Min far har gjort mig til den, jeg er

X Factors Jamie Talbot kan takke sin far for, at han nu selv tør gå efter stjernedrømmene.

(Foto: Martin sylvest © Ritzau Scanpix/DR)

Facebook svømmede over i ros, og selv hans hårdeste kritiker, Thomas Blachman, fik han vundet over på sin side efter en formidabel præstation i X Factor i fredags.

Jo, Remees voksne solist Jamie Talbot har i dén grad markeret sig som en af vinderfavoritterne i årets udgave af X Factor.

Det musikalske talent har den 29-årige sanger dog ikke fra fremmede.

Hans far, Nigel, er nemlig også musiker, og han har været altafgørende for, at Jamie Talbot i dag går 100 procent efter drømmen om at leve af musikken.

Den stolthed man kan se i sin fars øjne, når man gør noget rigtigt, er fantastisk.

Jamie Talbot

- Han har været et forbillede for mig med hensyn til musik. Jeg har lyttet til meget af den musik, han har hørt. Den gode gamle rock. Han er den, der har inspireret mig til at være den, jeg er i dag. Jeg elsker ham, og han elsker mig. Og jeg kan mærke, at han er enormt stolt af mig, og dét jeg har præsteret på scenen, fortæller Jamie Talbot.

Se Jamie Talbots optræden i X Factor i fredags her.

Sammen med sin far er Jamie Talbot en del af coverbandet ’Stayin’ Alive – A Bee Gees Tribute’, hvor Jamie selv er forsanger, og hans far spiller guitar.

Det er en nebengesjæft, der måske ikke altid betaler huslejen, men til gengæld knytter far og søn enormt tæt.

- Det er det fedeste at optræde sammen med ham. Jeg kan kun anbefale folk med cool fædre at træde en lille smule i deres fodspor og sætte sig ind i dem og gøre flere ting med dem. Den stolthed man kan se i sin fars øjne, når man gør noget rigtigt, er fantastisk, siger Jamie Talbot, der har sit engelsk klingende navn fra sin far, der oprindeligt er fra England.

Far ringer næsten hver dag

Men det er ikke uforbeholden ros og anerkendelse, Jamie Talbot høster fra sin far, når musikken spiller, og sønnike lægger nationen ned på landsdækkende tv hver uge.

- Anerkendelsen betyder rigtig meget. Men han lægger heller ikke skjul på kritikken. Når jeg har sunget en sang som for eksempel i fredags, så stopper arbejdet med den sang ikke for mig, for så skal jeg høre på alle de små detaljer, som min far og resten af vores band har skrevet ned, griner Jamie Talbot, der forsikrer, at hans far, på trods af sin konstruktive kritik, gør det af kærlighed.

- Han har set det hele og var her også i fredags og se mig. Han ringer næsten hver dag og spørger, hvordan dagen er gået for at sørge for, at jeg har det godt, og at journalisterne ikke er nederen, haha.

Et musikalsk forbillede

Jamie Talbots forældre blev skilt, da Jamie var fire år gammel, og gennem sin barndom og opvækst har Jamie primært boet hos sin far.

Jeg har altid haft det som mål at blive bedre end min far.

Jamie Talbot

Opvæksten i far Nigels musikalske hjem har ifølge Jamie Talbot selv haft stor betydning for udviklingen af hans musikalske talent.

- Min passion for musik kommer jo også af, at min far har sunget derhjemme og spillet musik derhjemme og har haft hele bands i stuen. Der har jeg jo bare siddet og lyttet og fulgt med. Og så tilegner man sig måske en eller anden natur i kroppen, siger Jamie Talbot, der igennem sit 29 år lange liv har opsnappet musikalske tips og tricks fra sin erfarne far.

- Det bedste råd, han har givet mig, er, at jeg skal nyde det, når jeg synger. Når man selv nyder det, så skinner det igennem på scenen. Man skal også tro på sig selv, men nydelsen er det absolut vigtigste. Hvis man ikke nyder det, kan alle godt se, at man er ukomfortabel, siger Jamie Talbot.

Vil være bedre end far

Heldigvis er faderens indflydelse på Jamie Talbots musikalitet noget, som Jamie Talbot omfavner og faktisk ligefrem tilstræber.

- Han har altid været en dygtig guitarist, og så synger han hjernedødt fedt. Til at starte med var der kamp til stregen om, hvem af os der sang bedst, og jeg har altid haft det som mål at blive bedre end min far. Men han har samtidig også altid været mit mål for, hvordan jeg gerne vil lyde.

Du kan glæde dig til endnu mere Jamie Talbot i X Factor på fredag. Det er klokken 20 på DR1 og i DR TV.