Nu styrer hun mod X Factor-finalen. Men Blachmans stjerne havde egentlig en helt anden plan

Den ene tredjedel af Thomas Blachmans X Factor-trio Place on Earth, Kathrine, havde som ung helt andre planer end en musikkarriere.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/Allan Hansen © dr)

Til sin audition fik hun intet mindre end hundredetusindmilliarder ja'er af Thomas Blachman.

Og de seneste uger har hun gang på gang imponeret både dommere og seere, når hun – sammen med gruppemedlemmerne Mille og Andreas i trioen Place on Earth – har optrådt i X Factors store liveshows.

Men selvom 19-årige Kathrine brillerer som sangerinde foran hele Danmark hver fredag, så er sang faktisk en forholdsvis ny interesse, hun har fået sig.

Kathrine er nemlig en vaskeægte sportspige.

- Jeg elsker sport. Jeg elsker at bevæge mig og at presse mig selv fysisk, fortæller hun.

Særligt én sportsgren har hun udfoldet sig inden for – nemlig fodbold.

- Min mor var oprindeligt ikke så meget for, at jeg ville begynde til fodbold. Hun ville så gerne have, jeg skulle spille håndbold, fordi vi var sådan en rigtig håndboldfamilie, fortæller Kathrine med et grin.

En cirka 12-årig Kathrine sammen med Brian Laudrup ved et fodboldstævne på Rådhuspladsen i København. (© PRIVATFOTO)

Lynhurtigt blev Kathrine grebet af boldspillet, og sammen med sit hold i den lokale fodboldklub, RHS, markerede hun sig med massevis af sejre over hold, der – med Kathrines egne ord – egentlig havde langt bedre individuelle spillere.

- Vi havde et sindssygt godt sammenhold, og det gjorde en stor forskel, fortæller Kathrine, der spillede venstre wing-back.

Sang første gang til sin konfirmation

Selvom Kathrine altså havde gang i en blomstrende fodboldkarriere, som også fortsatte, mens hun var på efterskole, valgte hun at lægge bolden på hylden forrige år, da hun begyndte i gymnasiet. Tiden var ganske enkelt ikke til det.

I stedet begyndte hun at hellige sig sangen.

Et talent, hun først fandt ud af, hun havde, da hun skulle konfirmeres. Det var nemlig til hendes konfirmation, at Kathrine for første gang sang foran andre – dengang var det et Anne Linnet-nummer, der var dedikeret til hendes søster.

- Jeg fik nogle vilde reaktioner på den sang, og jeg synes også, det var så fed en oplevelse at optræde, så derefter begyndte jeg så småt at lære mig selv at spille på guitar, fortæller Kathrine.

Da hun så kom på efterskole, tog interessen for sang og guitarspil for alvor fat, og nu blev hun ikke bare hende, der var god til fodbold, men også hende, der var god til at synge.

Se Kathrines X Factor-audition som solist i videoen her.

Fedt at være i en gruppe

Hendes sangdrømme har nu ført hende til X Factor, hvor hun sammen med Mille og Andreas foreløbig er nået hele vejen til semifinalen.

Selvom hun oprindeligt stillede op som solist, er hun i dag glad for at være en del af en gruppe – for det vækker nemlig gode minder om hendes tid på fodboldholdet.

- Det med at kunne dele sine oplevelse med nogen og have så godt et sammenhold er virkelig fedt. Og så kan jeg også godt lide, at man ikke bare skal gøre sit bedste for sin egen skyld, men også for andres, siger Kathrine og fortsætter:

- Hvis jeg ikke kan mine ting, så går det ikke kun ud over mig, men hele gruppen, og det gør, at man presser sig selv endnu mere og sætter barren endnu højere. Og dét kan jeg godt lide.

Place on Earths succes i X Factor og samarbejdet med Thomas Blachman og hans team af professionelle har givet Kathrine en tro på, at der måske kan vente hende en fremtid inden for musikbranchen.

Men foreløbig koncentrerer hun sig fuldt ud om fredagens semifinale i X Factor – og forhåbentlig finalen i næste uge.

- Jeg ved ikke, hvilke muligheder jeg får efter det her, så i første omgang tænker jeg bare, at jeg skal tilbage på gymnasiet og give den gas. Men nu må vi se, hvad der sker.

Se Place on Earth og de øvrige deltagere - Sigmund, Rasmus og Jamie Talbot - dyste om de tre finalepladser i X Factor fredag aften. Det er klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter