Ny dommer klar til X Factor

Hele Danmarks rockmama, Sanne Salomonsen, gør veteranerne Remee og Thomas Blachman selskab ved dommerbordet i den kommende sæson af X Factor.

Den er god nok.

Som ugebladet Tæt På kunne fortælle i sidste uge, bliver det danske musikikon Sanne Salomonsen ny dommer i X Factor, når talentprogrammet til nytår vender tilbage med sin 11. sæson.

Det bekræfter DR's underholdningschef, Jan Lagermand Lundme, i dag.

- Det er et scoop. Intet mindre. Jeg glæder mig som et lille barn til at opleve Sannes enorme ekspertise og medmenneskelige varme i X Factor-sammenhæng. Det bliver med garanti både indsigtsfuldt, underholdende og rørende – alt det, som X Factor er, når det er allerbedst, siger han.

Har tidligere været med i X Factor

Den i dag 61-årige sangerinde debuterede med sin første soloplade i 1973 og har siden da udgivet et utal af album både som solist og sammen med blandt andre Sneakers, Anne Linnet Band og Cowgirls.

Det nye dommerhold efter pressemødet i dag. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, dr)

Blandt Sanne Salomonsens store hits er 'Kærligheden kalder', 'Den jeg elsker', 'Hvis du forstod' og 'Taxa', mens yngre kunstnere som Mads Langer og Burhan G de senere år har opnået stor succes med genindspilninger af Sannes hits 'Overgi'r mig langsomt' og 'Jeg' i live'.

- Det er fantastisk. Det er stort. Det er en fed udfordring. Og jeg glæder mig helt vildt, siger Salomonsen.

Når Sanne Salomonsen indtager X Factor, er det faktisk ikke første gang, hun medvirker i talentprogrammet.

I X Factors anden sæson i 2009 var der nemlig Sanne-tema i et liveshow, hvor de fire semifinalister alle blev coachet af Sanne Salomonsen selv, da de hver især skulle optræde med et af hendes hits.

Hun er fuld af forventninger til at arbejde med de nye deltagere:

- Jeg vil gøre mit allerbedste. Det bliver en fest at se dem vokse og udvikle sig.

Se, hvordan Sanne klarede sig i X Factor i 2009 i videoen øverst.

Blachman fejrer jubilæum

Ud over Sanne Salomonsen kommer også veteranerne Remee og Thomas Blachman til at sidde ved dommerbordet i X Factors 11. sæson, hvor Sofie Linde allerede er blevet afsløret som vært.

Thomas Blachman, der har vundet programmet som dommer én gang, runder i år et jubilæum med sin tiende sæson, mens Remee, der har vundet de seneste tre år og fire gange i alt, er med som dommer for ottende gang.

De to garvede dommere ser frem til at få selskab af Sanne Salomonsen ved dommerbordet.

- Hun er jo en legende, og jeg forventer at hun har 100 procent styr på, hvordan deltagerne kan hjælpes med at komme ud over scenekanten, siger Remee.

- Jeg er også en popmama – jeg kan det hele, siger rockmama Sanne Salomonsen. (Foto: © Agnete Schlichtkrull, Type 1)

- Sanne Salomonsen er den mest veltalende, velargumenterede, velmenende og kærlighedsfulde kvinde, jeg nogensinde har siddet ved siden af. Hun formidler en erfaring, der sprudler af liv og dybe betragtninger, mener Thomas Blachman.

X Factor får premiere til nytår, og har du mod på at stille op, kan du tilmelde dig årets precasting, som finder sted i København den 16. august og Aarhus den 22. august.