Remees supergruppe ændrede X Factor: Her er de i dag

Selvom gruppen Alien Beat Club er gået hvert til sit, har de stadig et bånd, man ikke bare lige bryder.

De startede som Remees vanvittige projekt i sæson 2 af X Factor.

Kasper Ehlers, Marcel Gbekle, Patricia Namakula Mbabazi og Stephanie Lykkehøj Gudmundsen gik alle videre fra første audition som solister. Da ingen af dem kom i liveshows, så Remee sit snit til at lave en supergruppe ud af de fire.

Alien Beat Club - eller bare: ABC - var født som de første sammensatte gruppe i X Factors danske historie - og få måneder senere stod de i finalen i 2009-udgaven af DRs succesprogram.

Se deres optræden i finalen i videoen her:

De styrer de mod sejren, men endte til de flestes overraskelse som nr. 2, mens færingen Linda Andrews i stedet blev kronet som vinder.

Selvom de ikke vandt, endte Alien Beat Club alligevel med at få en pladekontrakt.

- Når vi blev nummer to, er det måske lidt af en kliché at sige, det var godt, vi ikke vandt, siger Marcel Gbekle.

- Men sådan var det faktisk lidt. Vi havde regnet ud, at vi ville få en pladekontrakt efter X Factor. Det at vi ikke vandt gjorde, at vi ikke havde så travlt med den proces at udgive et album.

Og han får opbakning fra Stephanie Lykkehøj Gudmundsen, der fortæller, at ABC havde et møde med Remee før finalen om at udgive et album, også selvom de ikke vandt.

- Der var så meget ro på i den sidste uge, og han havde så god en plan, så vi vidste, hvad vi skulle, og vi havde god tid til at bearbejde det, siger Stephanie Lykkehøj Gudmundsen.

Se den overraskende afgørelsen i X Factor-finalen fra sæson 2 her:

Fire forskellige retninger

Efter X Factor tilbage i 2009 udgav ABC først singlen ’My Way’, der fik stor succes, og senere albummet ’Diversity’ og spillede rundt omkring i hele landet i et par år – blandt andet sammen med Basim fra X Factors første sæson.

- Vi havde et sindssygt godt forhold til hinanden i gruppen. Der var aldrig nogen, som var sure på hinanden eller nogen, som skulle have førerkasketten på, siger Marcel Gbekle.

Efter nogle år ”on the road” begyndte gruppemedlemmerne dog godt at kunne se, at tiden med ABC var ved at været slut.

- Vi var meget tætte, men til sidst ville vi bare forskellige ting, og folk var indforstået med, at vi var på vej hver til sit og skulle videre, forklarer Stephanie Lykkehøj Gudmundsen.

Selvom de fire ikke ses så ofte, har de stadig et godt forhold til hinanden, understreger Marcel Gbekle.

- Jeg tror, det handler om, at vi er fire forskellige steder og vil fire forskellige ting. Og det gjorde det også dengang.

I videoen fra sæson 2 kan du høre Alien Beat Club fortælle, hvordan det er at være med i X Factor som gruppe.

Lever stadig af musikken

Selvom Alien Beat Club altså ikke laver musik sammen længere, spiller musikken dog stadig en stor rolle i både Marcel Gbekles og Stephanie Lykkehøj Gudmundsens liv.

24-årige Marcel Gbekle har siden X Factor været korsanger til utallige koncerter og tv-shows, og i 2011 stillede han op i Melodi Grand Prix sammen med sit band Soulman Group, som han også har planer om at udgive et album med til sommer.

I dag arbejder han i Allerød Kommune, hvor han er musikansvarlig for børn- og ungeafdelingen og laver en masse events og oplevelser for de unge i byen.

- Jeg elsker at arbejde med børn, forme dem og give dem glæden ved musik. Jeg tror, det med at være en rollemodel, det er vigtigt, siger han.

Stephanie Lykkehøj Gudmundsen har læst på Musikkonservatoriet i Aarhus i halvandet år, hvor hun også har mødt Julian, som hun skriver musik med, og som hun håber, hun kan skal udgive musik sammen med.

- Hele mit liv handler om musik, og det er jo bare superfedt, fortæller hun.

Se en af ABC's allerførste optrædener i X Factor her:

Rollemodellen Remee

Når Marcel Gbekle og Stephanie Lykkehøj Gudmundsen tænker tilbage på X Factor, tænker de på en god, men også hård tid. Og så tænker de på deres mentor Remee, som havde stor indflydelse på deres liv.

- Det var ham, der holdt fast i os, tog os til sig og hjalp os videre, så vi endte med at have nogle megagode år sammen. I stedet for det bare var slut efter X Factor, siger Stephanie Lykkehøj Gudmundsen.

- Han lærte os mange ting, vi kan bruge i dag. Hvordan man begår sig i livet, og så lærte han os at være taknemmelige og ydmyge.

Remee var, og er stadig, en rollemodel for Marcel Gbekle. Den dengang 16-årige dreng tabte sig 12 kilo under X Factor, og han lægger ikke skjul på, at der var et stort pres på hans spinkle skuldre.

- Remee har været en kæmpe støtte for mig hele vejen igennem. Jeg har altid vidst, at jeg kunne ringe til ham, hvis der var noget, siger han.

Du kan se Marcel Gbekles første audition her:

Ville ikke være foruden

Selvom det ikke altid er en dans på roser at deltage i X Factor, ville hverken Marcel Gbekle eller Stephanie Lykkehøj Gudmundsen være foruden X Factor.

- Selvom det var superhårdt, kunne jeg ikke være mere glad for at have været med. Alt det gode overskygger alt det andet. Jeg ser det hele som en fantastisk oplevelse, siger Stephanie Lykkehøj Gudmundsen.

For Marcel Gbekle er det især minderne fra bag kulissen, der er de bedste.

- Timen i tv er ikke det vigtige. Holdet bagved er en kæmpe del af det. X Factor er et godt minde, jeg ikke ville være foruden, siger han.

Facebook
Twitter