Sanne: Derfor sagde jeg ja til X Factor

Sanne Salomonsen ser X Factor som en kærkommen udfordring og glæder sig til at arbejde med de talenter, der stiller op i konkurrencen.

'Jeg har prøvet alt,' sang Sanne Salomonsen i sit store hit 'Hjem' fra 2011.

Men der tog hun alligevel fejl, erkender Danmarks rockmama i dag:

- For så kom X Factor jo, siger hun.

Det danske musikikon Sanne Salomonsen har nemlig sagt ja til at kaste sig ud i helt nyt projekt i rollen som dommer i Danmarks største underholdningsprogram, X Factor, når programmet vender tilbage med sin 11. sæson til nytår.

- Jeg glæder mig sådan til at få de her talenter og være med til at udvikle dem. Det handler ikke kun om, at de skal blive dygtigere sangere, men også om, at de kan blive hjulpet mentalt. For mig er det der med at kunne gå ind på scenen uden angst enormt vigtigt for, at deres præstationer bliver gode. Det er noget af det, jeg blandt andet vil hjælpe dem med, siger Sanne Salomonsen og tilføjer:

- Jeg kommer til at stå meget fast på, at dem, jeg vælger, er dem, hvor jeg både kan se sangtalentet og deres x-faktor.

I 2009 gæstede Sanne Salomsen et X Factor-liveshow, da der var temaaften om hendes sange. Se et sammenklip af aftenen her.

Vil bruge sig selv på en ny måde

Igennem hele sin karriere, der spænder over fem årtier, har Sanne Salomonsen altid lovet sig selv særligt én ting, og det er netop denne ting, der nu har fået hende til at sige ja til X Factor.

- Jeg har altid gjort det, at jeg hvert fjerde år har sagt ja til noget, jeg ikke vidste, om jeg kunne. Lave en film, lave en musical eller gå ind i et eller andet samarbejde med nogen. Nu har jeg turneret i snart fire år, så det er tiltrængt at prøve noget nyt, siger hun og fortsætter:

- Man skal tage ansvar for sin egen karriere, og det kan jeg gøre ved at sørge for, at jeg hele tiden bliver inspireret og lærer noget. Det er ikke kun et spørgsmål om at gå ud og høre musik, det er også et spørgsmål om at gå ud og bruge sig selv i noget andet. Så derfor kommer X Factor som en super kærkommen udfordring.

Hele Danmarks rockmama, Sanne Salomonsen, er klar til X Factor. (Foto: © Martin Fält, dr)

- Det bliver skide sjovt

Med sin dommertjans i X Factor skriver Sanne Salomonsen sig ind i rækken af succesfulde danske sangerinder, der skal forsøge at hamle op med Remee og Thomas Blachman, som har været med i henholdsvis otte og ti sæsoner.

Lidt af en mundfuld, skulle man mene – selv for en 61-årig kvinde.

Men sådan ser Sanne Salomonsen slet ikke på det.

- De er vidunderlige. De er kloge, de er dygtige, de er vildt begavede, og så kan jeg godt lide den der coolness, de har, for det er du nødt til at have for at kunne være meget konkret og nøgtern og alt det, man skal være. Så jeg føler, at jeg som en sej kvinde kommer til at sidde mellem to virkelig seje mænd, og jeg tror faktisk, det bliver skide sjovt, siger hun.

Respekt for Blachman

Særligt Thomas Blachman har trods gode intentioner haft for vane at lange ud efter sine kvindelige meddommere gennem årene.

Men selvom bølgerne skulle komme til at gå højt, når først kameraerne ruller, kommer Sanne Salomonsen ikke til at lade sig påvirke, garanterer hun. Hun ser det blot som noget af det sjove ved at være med i X Factor.

Og så har hun stor respekt for den erfarne dommer.

- Blachman er 'Mr. X Factor' i min verden. Jeg respekterer, at han er, som han er, og at han taler, som han gør, fordi han ved, hvad han snakker om. Og det er jeg altså virkelig vild med. Jeg elsker at arbejde med folk, der ved, hvad de har med at gøre, siger hun.

Sanne Salomonsen omgivet af sine to meddommere i X Factor, Thomas Blachman og Remee. (Foto: © Martin Fält, (c) DR)

En af de måder, Sanne Salomonsen sandsynligvis kommer til at prøve at få sine meddommere dæmpet lidt, er ved at bruge et af de ord, hun er kendt for at bruge ofte.

Et ord som hun med garanti også kommer til at bruge om størstedelen af deltagerne; nemlig ordet 'skat'. Det indrømmer hun også selv.

- Dét kommer jeg til at sige meget, det kan du være sikker på!

Har du mod på at stille op i X Factor og synge foran Sanne Salomonsen, Remee og Thomas Blachman, kan du stadig tilmelde dig de to precastings, som finder sted i København den 16. august og Aarhus den 22. august.