SE LISTEN Det skal deltagerne synge i X Factor-finalen

Place on Earth, Rasmus og Jamie Talbot skal på fredag give den alt, hvad de har, når X Factor-finalen finder sted. Her kan du se, hvad de skal synge.

(Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

De begyndte flere tusinde håbefulde sangere.

Senere blev de skåret ned til 16 bootcamp-deltagere, der igen blev skåret ned til ni livedeltagere.

Og nu er der kun tre tilbage i årets udgave X Factor.

Place on Earth, Rasmus og Jamie Talbot er de tre finalister, der fredag aften skal synge om sejren i den 11. og sidste sæson af programmet på DR1.

I finalen skal de tre deltagere i første omgang på scenen to gange, når de skal synge en sang, som deres dommer har valgt, samt en sang som producerne Andreas Krüger og Kewan har valgt.

Og det er ikke uden grund, at det er Andreas Krüger og Kewan, der har valgt en sang hver til deltagerne. Vinderen af X Factor får nemlig lov til at indspille en ep med de to anerkendte producere.

Når de tre finalister alle har sunget to sange hver, barberes feltet ned til to deltagere, som skal stå i direkte duel over for hinanden i finalerunden. Her får de hver især lov til at optræde med deres splinternye vindersingle.

Se, hvilke sange du kan glæde dig til at høre fredag aften herunder.

Place on Earth synger rock

Thomas Blachmans trio har gennem hele sæsonen holdt sig til en stil, der er helt deres egen - elektronisk blandet med indiepop og en halv portion rock.

Fredag aften bliver ingen undtagelse for den populære trio, når de optræder med nummeret 'Wake Up' af det canadiske rockband Arcade Fire, der er valgt af deres dommer Thomas Blachman.

Den canadiske rockgruppe Arcade Fire. (Foto: Ben Nelms © Scanpix)
0:00

Producerne Andreas Krüger og Kewan har valgt kæmpehittet 'Electric Feel' af den amerikanske psykedeliske rockduo MGMT som trioens andet nummer.

Den amerikanske rockgruppe MGMT, som Place on Earth skal optræde med et nummer af på fredag. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
0:00

Hvis Place on Earth går videre til finalerunden, skal de optræde med deres eget nummer, nemlig vindersinglen 'Young'.

Thomas Blachman satte de tre unge solister Mille, Kathrine og Andreas sammen til trioen Place on Earth, og nu er de nået til finalen. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
0:00

Rasmus fortsætter med de store hits

Remee fortsætter i samme stil som de seneste uger med Rasmus, når han på fredag har valgt sangen 'Freedom' af Beyoncé og Kendrick Lamar til sin følsomme tømrer.

Beyonce og Kendrick Lamar er navnene bag 'Freedom', som Rasmus skal optræde med fredag aften. (Foto: Danny Moloshok © Scanpix)
0:00

De to producere Andreas Krüger og Kewan har ligeledes valgt et stort hit til Rasmus, nemlig nummeret 'Pillowtalk' af den tidligere X Factor-deltager og One Direction-medlem Zayn.

Zayn Malik deltog i det britiske X Factor i 2010, hvor han blev en del af boybandet One Direction. Han gik solo i 2015 og har siden udgivet stribevis af hits herunder 'Pillowtalk'. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)
0:00

Hvis Rasmus går videre til finalerunden, optræder han med sin vindersang 'Rescue'.

Den følsomme tømrer Rasmus er gået hele vejen til finalen. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
0:00

Jamie blander rock og r'n'b

Jamie Talbot får fredag aften lov til at optræde med et nummer, der har lige så meget attitude som ham selv. Remee har nemlig valgt hittet 'Starlight' af det engelske rockband Muse til sin anden finalist.

Jamie Talbot skal på fredag optræde med nummeret 'Starlight' af det engelske band Muse. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Scanpix)
0:00

Andreas Krüger og Kewan går i en helt anden retning end Remee. De har nemlig valgt, at Jamie Talbot skal synge sangen 'Good Kisser' af Usher.

Den store hitmager Usher har lavet musik siden 90'erne. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
0:00

Hvis Jamie Talbot går videre til finalerunden, synger han sin splinternye vindersang 'Goldmine'.

Den talentfulde sanger Jamie Talbot er den tredje og sidste finalist i X Factor-finalen. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)
0:00

Oversigt over finalesangene

Place on Earth

Dommervalg: Arcade Fire 'Wake Up'

Producers valg: MGMT 'Electric Feel'

Vindersang: 'Young'

Rasmus

Dommervalg: Beyoncé feat. Kendrick Lamar 'Freedom'

Producers valg: Zayn 'Pillowtalk'

Vindersang: 'Rescue'

Jamie Talbot

Dommervalg: Muse 'Starlight'

Producers valg: Usher 'Good Kisser'

Vindersang: 'Goldmine'

Se den store finale i X Factor nu på fredag klokken 20 på DR1 og DR TV.