SE LISTEN Her er alle deltagerne i X Factors liveshows

Fredag valgte Sanne Salomonsen og Thomas Blachman deres deltagere til X Factors liveshows. Alle ni deltagere er dermed afsløret.

Sanne Salomonsen med de unge solister; Oliver, Vita og Sigmund. Remee med solisterne over 23; Rasmus, Jamie Talbot og Anja Nynne. Og Thomas Blachman med sine tre grupper; Place on Earth, Anne Mette & Tomas samt Sol & Christian. (Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

Det var nogle benhårde beslutninger, der skulle træffes i X Factor fredag aften, men i sidste ende kunne dommerne Sanne Salomonsen og Thomas Blachman kun tage hver tre deltagere med til de store liveshows.

Sanne Salomonsen, der er dommer for unge-kategorien, har valgt 15-årige Oliver, 17-årige Vita og 22-årige Sigmund.

Thomas Blachman, der i år har ansvar for gruppe-kategorien, har udvalgt ægteparret Anne Mette & Tomas samt to nye, sammensatte grupper, nemlig Sol & Christian og Place on Earth. Place on Earth består af de tre unge sangere Andreas, Kathrine og Mille.

De seks deltagere tilslutter sig Anja Nynne, Jamie Talbot og Rasmus fra voksen-kategorien, som Remee afslørede som sine liveshow-deltagere i sidste uge.

Læs mere om deltagerne herunder.

Oliver

Med sin helt særlige klang sang Oliver sig ind i Sanne Salomonsens hjerte allerede til audition. Og der er han blevet lige siden.

- Han er den yngste deltager, men han har en af de stærkeste stemmer, jeg har hørt på den danske musikscene i flere år. Han kan lyde som en voksen mand, der har sunget i mange år, og hans klang er out of this world. Allerede i det første liveshow kommer han til at vise, hvad han kan, siger Sanne Salomonsen om sin unge solist.

Vita

Vita bjergtog dommerne til sin audition med sin egen sang, og siden da har hun imponeret Sanne Salomonsen gang på gang.

- Hun er en virkelig talentfuld sangerinde. Både med og uden sin guitar. Hun skriver nogle fantastiske sange, og det er noget, jeg virkelig kigger efter, siger Sanne Salomonsen.

Sigmund

Sigmund har blæst dommerne og særligt Sanne Salomonsen omkuld med hver eneste optræden, han har leveret.

- Han er min showdreng! Han er fantastisk. Han har virkelig en stor personlighed, ligesom han er enormt sød, kærlig og kan få alle til at grine. Jeg er spændt på, om Danmark ser det samme gigatalent i ham, som jeg gør, siger Sanne Salomonsen.

Anne Mette & Tomas

Thomas Blachman har flere gange kaldt det jyske ægtepar for 'røvballe', men han har samtidig rost deres musikalske talent. Samtidig mener Thomas Blachman også, at Anne Mette & Tomas repræsenterer de danske tv-seere.

- De repræsenterer familien Danmark. De er skønne. Det føles som om, de er seere, som nu kommer til mig og skal op på scenen. De er allerede rigtig dygtige sangere, og det er jo i bund og grund det, det handler om. Så min opgave er at føre dem videre i livet, og jeg ser mulighed for, at vi kan få en større inderlighed ud af dem. Det er en sjov opgave, vi skal i gang med her, siger han.

Sol & Christian

Thomas Blachman har selv sammensat to grupper i årets liveshows. Den ene er duoen Sol & Christian, som består af 15-årige Sol og 17-årige Christian. Thomas Blachman mindes den første gang, han så Sol og Christian hver for sig.

- Jeg kan huske, at jeg tænkte, at de ville være et godt band. De har en maskulin og feminin version af den samme yndefulde renhed – og en fuldstændig naturlig tilgang til både musikken og livet, siger han.

Place on Earth

Place on Earth er en trio bestående af 17-årige Mille, 19-årige Kathrine og 21-årige Andreas, som alle imponerede Thomas Blachman som solister. Nu har han sat dem sammen i en gruppe, og den fungerer allerede glimrende, mener han.

- De er ekstremt gode sangere. Jeg har fået et polyfonisk instrument, som er vidunderligt at spille på. De har nogle skønne personligheder, og nogle gange glemmer jeg, at det rent faktisk er mig selv, der har sat dem sammen, siger Thomas Blachman.

Anja Nynne

Anja Nynne - der i liveshows har tilføjet sit mellemnavn, Nynne - har gang på gang imponeret Remee med sin store vokal. Men det er ikke vokalen alene, som den firdobbelte vinder af X Factor er faldet for hos den 27-årige sangdiva.

- Når man først kommer ind på livet af hende, er hun supersej og pissedygtig – og en af de mest fokuserede deltagere, jeg nogensinde har arbejdet med. Hun er både ydmyg, sød og behagelig at samarbejde med, og jeg håber at få vendt de fordomme, som folk har imod hende, siger Remee.

Jamie Talbot

Jamie - der i liveshows har tilføjet sit efternavn, Talbot - har gjort sig bemærket med sin vilde energi og sit store nærvær på scenen. Han er virkelig i sit es, når han står på scenen, og kan han drive det vidt, mener Remee.

- Han er fuldstændig sig selv, og han er virkelig arbejdsom. Man kan mærke, at han rigtig gerne vil lykkes med det, han laver. Han synger pissefedt med en kæmpestor kraft, og hans stemme har et stort potentiale. Med det rigtige materiale kan han få taget til at løfte sig, siger Remee.

Rasmus

Rasmus mødte op til X Factor-audition, fordi en kollega havde tilmeldt ham. Gennem forløbet har tømreren med den smukke stemme åbnet sig mere og mere op, og nu står han altså i liveshows. Om Rasmus siger Remee:

- Han er et vanvittigt vokaltalent, og så er han virkelig en guttermand. Derudover er han meget seriøs omkring hele projektet og meget modtagelig i forhold til, hvad det er for en opgave, han står overfor. Og så er han i øvrigt meget bevidst om, hvor heldig han er.

Se det første liveshow af X Factor næste fredag den 23. februar klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter