SE LISTEN X Factor-deltagerne skal synge danske hits på fredag

Se, hvad de otte deltagere skal synge i X Factors andet liveshow fredag aften.

(Foto: Agnete Schlichtkrull © dr)

Der er god grund til at finde den rød-hvide klaphat frem fra gemmerne og hejse det danske flag, for i denne uge af X Factor er temaet nemlig 'Made in Denmark'.

Programmet fredag aften bliver én stor hyldest til dansk musik, når de otte tilbageværende deltagere alle optræder med sange af danske artister.

Herudover lægger ingen ringere end Nephew vejen forbi studiet og optræder med deres seneste single 'Amsterdam'.

Selvom alle sangene, som deltagerne skal synge, har det tilfælles, at de er lavet af danske artister, er det alligevel otte vidt forskellige sange, vi kommer til at opleve fredag aften.

Diversitet hos grupperne

Det bliver en spændende blanding af numre, når Thomas Blachmans tre grupper skal optræde med synthpop, post-punk og folkmusik på fredag.

Anne Mette & Tomas skal optræde med synthpop-nummeret 'Roger' af Laid Back, der især er kendt for sommerhittet 'Sunshine Reggae'.

0:00

Sol & Christian følger i samme spor, som de gjorde til første liveshow, og synger endnu en sang på dansk. Fredag skal de optræde med 'Stjerner på himlen' af det kendte post-punk band The Minds of 99.

0:00

Trioen Place on Earth kaster sig ud i folk-nummeret med den mundrette titel 'So Mournful the Elegy, So Comforting the Hymn' af Hymns from Nineveh.

0:00

Kendte hits hos de unge

Sanne Salomonsens tre unge deltagere byder på velkendte hits, når de optræder med både pop- og rocknumre fredag aften.

Sigmund tager dansen til et helt nyt niveau, når han skal optræde med Melodi Grand Prix-klassikeren 'Dansevise' af Grethe og Jørgen Ingmann, der vandt først det danske og siden Det internationale Melodi Grand Prix i 1963.

0:00

Det danske sprog fortsætter dog ikke hos den unge solist Oliver, som skal optræde med Mads Langers seneste pop-hit 'Flawless'.

0:00

Vita går i en mere rocket retning, når hun fredag skal optræde med et nummer af en tidligere X Factor-dommer. Hun skal nemlig synge 'I Don't Mind' af Swan Lee, som Pernille Rosendahl var forsanger i.

0:00
Sanne Salomonsen med sine tre unge solister Sigmund, Vita og Oliver. (Foto: Martin sylvest © Ritzau Scanpix)

Modsætninger hos 23+

Remee deler sine to voksne solister op i hver deres kategori, når den ene skal optræde med fart og rock, og den anden skal optræde med blid pop.

Jamie Talbot holder fast i sit rockede image, når han skal synge nummeret 'For evigt' af den danske rockgruppe Volbeat og Johan Olsen, der normalt er forsanger i Magtens Korridorer.

0:00

Tempoet bliver dog skruet ned, når Rasmus indtager scenen. Han skal nemlig synge det stille popnummer 'Heroes and Saints' af Nikolaj Grandjean, som går under kunstnernavnet n*grandjean.

0:00

Oversigt: Her er fredagens sange

Grupperne

Anne Mette & Tomas: 'Roger' af Laid Back

Sol & Christian: 'Stjerner på himlen' af The Minds of 99

Place on Earth: 'So Mournful the Elegy, So Comforting the Hymn' af Hymns from Nineveh

De unge

Sigmund: 'Dansevise' af Grethe og Jørgen Ingmann

Oliver: 'Flawless' af Mads Langer

Vita: 'I Don’t Mind' af Swan Lee

23+

Jamie Talbot: 'For Evigt' af Volbeat feat. Johan Olsen

Rasmus: 'Heroes and Saints' af n*grandjean

Se X Factor fredag klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk