Sofie er tilbage i X Factor: Enten elsker folk det, ellers elsker de at hade det

Tv-vært Sofie Linde er udmærket klar over, at X Factor skaber debat i befolkningen. Men det er kun fedt, mener hun.

Sofie Linde er den femte vært på X Factor. Før hende har også Eva Harlou, Signe Molde, Signe Muusmann og Lise Rønne stået i spidsen for programmet. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, (c) DR)

Når tiende sæson af X Factor vender tilbage på skærmen den 30. december, bliver det for andet år i træk med Sofie Linde i front.

Den 27-årige vært, der sidste år gjorde sig bemærket med et par knivskarpe bemærkninger og ved at give Blachman kam til hans ikke-eksisterende hår, er helt klar til, at mere end én million tv-seere nok engang kommer til at have en holdning til både hende og selve programmet.

- Jeg synes, det er ti gange federe at være på et program, som folk tager stilling til, end at være på et program som ingen bemærker. Enten så elsker folk det, eller også elsker de at hade det. Men de er i hvert fald ikke ligeglade, og det er rigtigt fedt, siger Sofie Linde.

Sofie Linde mødte torsdag eftermiddag pressen forud for, tiende sæson af X Factor har premiere den 30. december på DR1. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, (c) DR)

X Factor går imod noget "pisseirriterende" ved Danmark

At X Factor er et program, der virkelig er mange og meget delte meninger om, kan man tydeligt se på diverse mediers Facebook-sider, hvor det allerførste klip fra den kommende sæson er blevet delt torsdag eftermiddag.

”Skat, vi skal se X Factor” og ”Så tror jeg da, at vi ved, hvad vi skal den 30.”, lyder det eksempelvis fra nogen, mens andre ikke ligefrem ser frem til at se deres tv-skærm blive indtaget af håbefulde sangtalenter. ”Jeg synes slet ikke, det skulle sendes i tv” og ”Ikke det lort igen”, lyder de mindre positive kommentarer.

Sofie Linde selv er stolt af at være en del af programmet, og hun mener også, X Factor er med til at gå imod noget af det, som hun synes er ”pisseirriterende” ved Danmark, nemlig janteloven.

- Alle dem, der stiller op til audition og bliver en del af møllen i X Factor, har gjort op med sig selv, at deres egne oplevelser er vigtigere, end hvad andre tænker og har af fordomme. Og det er prisværdigt og udansk på den fede måde, siger hun.

Få den allerførste smagsprøve på den kommende sæson af X Factor i videoen her:

Selvtilliden fik et boost

Da Sofie Linde debuterede som X Factor-vært tidligere i år, var hun forberedt på, at de danske tv-seere ikke nødvendigvis ville tage kærligt imod hende. Men hendes frygt blev gjort til skamme, og hun beskriver i dag seernes modtagelse af hende som ”meget rørende og overvældende”.

- Det boostede totalt min selvtillid, og den positive respons gjorde også, at jeg i dén grad følte mig tryg i min rolle og følte, at jeg var havnet det rigtige sted, siger Sofie Linde og fortsætter:

- Men når man stikker snuden frem, må man også acceptere, at der nogen, der vil presse nogle hudorme ud og har behov for at sige nogle mindre pæne ting. Sådan er det, og det er en del af mit job.

Sofie Linde vender sammen med årets tre dommere, Mette Lindberg, Thomas Blachman og Remee, tilbage på DR1 den 30. december klokken 20.

Men allerede nu på lørdag kan du se Sofie Linde i dit tv, når hun sammen med Jacob Riising er vært på DRs Store Juleshow. Se med fra klokken 20.30.

Sofie Linde omgivet af årets tre X Factor-dommere; Remee, Mette Lindberg og Thomas Blachman. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, (c) DR)