Sofie Linde tilbage i X Factor: Her er hendes 3 største øjeblikke

Sofie Linde har haft utallige store øjeblikke i sin tid som X Factor-vært. Her peger hun selv på de tre største.

(Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

De sidste to fredage har hun siddet derhjemme i sofaen og passet sin nyfødte datter Trine, mens hendes mand, Joakim Ingversen, på fornemste vis har styret løjerne i X Factor.

Men fredag aften vender Sofie Linde så tilbage som vært på Danmarks største underholdningsprogram, hvor hun skal guide seerne igennem det tredje liveshow, der meget passende har temaet 'girl power'.

I anledningen af, at Sofie Linde nu vender tilbage som vært på de store liveshows, har vi bedt hende udvælge de øjeblikke fra sin tid som X Factor-vært, der har gjort størst indtryk på hende.

Da Morten Nørgaard gik i stå

Hele Danmark holdt vejret, da den senere vinder Morten Nørgaard sidste år gik i stå i sin sang i kvartfinalen. Klappen gik fuldstændig ned for den populære jyde, men Sofie Linde kom ham til undsætning og hjalp ham i gang igen.

I det øjeblik blev X Factor på en gang sat på spidsen og menneskeliggjort, mener Sofie Linde.

- Der fik vi virkelig understreget, hvor live X Factor er, og i virkeligheden også hvor meget der er på spil for vores deltagere. Hvor hårdt de arbejder, hvor benhårdt det er at være med, og hvordan de bare er mennesker, der kan blive nervøse og har følelser ligesom alle os andre, siger hun.

Da Reem blæste alle bagover

- Du ser mega stjerne-agtig ud, sagde dommeren Mette Lindberg til det unge stjernefrø Reem, da hun i 2016 trådte ind foran dommerne til den nervepirrende 5 Chair Challenge.

Men Reem mere end bare lignede en stjerne, hun lød som en stjerne – ja hun var en stjerne, mener Sofie Linde.

- Til sin audition sang hun lidt skævt, men til 5 Chair sang hun så røven ud af bukserne, og alle var sådan 'what the fuck skete der lige der?'. Det var et stort øjeblik, siger Sofie Linde.

Da Embrace blev mere end tv-underholdning

Søstrene Anilde og Azilda i Embrace (i dag Kaputu) leverede en af de måske mest mindeværdige optrædener i dansk X Factor-historie, da de i andet liveshow i 2016 sang Ulige Numres 'Frit Land'.

De blev rost til skyerne af dommerne og efterfølgende af seerne på nettet, og Sofie Linde husker da også optrædenen som ganske særlig.

- Da de sang den sang, var Embrace stadig flygtninge, og de havde ikke dansk statsborgerskab. Uden det skal lyde langhåret, så faldt dén optræden lige ned i en debat, der var så toneangivende i den periode, og det var en rørende oplevelse at se dem, siger Sofie Linde.

Se Sofie Linde i spidsen for X Factor i aften fra klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter