Spottede du det? Seerfavorit tilbage i X Factor efter ti år

Der var gensyn med en gammel kending, da X Factor-scenen i går lagde gulv til en gæstestjerne fra en tidligere sæson.

Der var smæk på drengen, da de seks livedeltagere i går optrådte med moderne hits i X Factors fjerde liveshow.

Den opmærksomme seer ville dog bemærke, at X Factor-scenen blev gæstet af en sanger, der også stod på selvsamme scene for ti år siden.

Marcel Gbekle var en del af Remees gruppe Alien Beat Club i X Factors anden sæson i 2009, hvor de opnåeden en flot andenplads. I aftes var han så en del af gospelkoret New Season, der hjalp Jamie Talbot med hans optræden.

Og det var en nostalgisk Marcel, vi mødte efter showet.

- Der er jo altid et eller andet hjemligt og hyggeligt ved at være tilbage på lige præcis den scene, da det var der, jeg startede som 16-årig knægt. Og nu er jeg 26, siger Marcel og fortsætter.

- Der er sket meget på ti år, men lige meget hvor, jeg bevæger mig hen, så er der altid et eller andet nostalgisk ved at komme tilbage hertil.

Se Jamie Talbots optræden i videoen længere oppe i artiklen, hvor Marcel er med i det store gospelkor, og se videoen herunder fra dengang, Marcel var en del af Alien Beat Club i X Factor.

"X Factor har været mit springbræt"

Selvom det er ti år siden, Marcel sidst var en del af X Factor, så har karrieren blandt andet budt på en medvirken i Melodi Grand Prix og altså ikke stået stille for den 26-årige sanger i tiden, der er gået efter hans medvirken.

- Jeg har været så heldig, at jeg har kunnet leve af det i ti år. Jeg har været korsanger for forskellige danske kunstnere, og til daglig er jeg musikansvarlig i Allerød Kommune for børn og unge i fem klubber. Og jeg skal på sommerturné med Patrick Dorgan i foråret, så for mig har X Factor været springbrættet til at kunne leve af dét, jeg synes er virkelig fedt, siger Marcel.

Den unge sanger har dog også sine egne musikalske projekter i støbeskeen. Og han kan røbe, at man kan glæde sig til ny musik fra ham i fremtiden.

- Jeg har en soloplade ude inden for det næste år. Det er en dansksproget soul/funk-plade. Jeg er meget life minded i min tilgang til musikken, så det skal være impulsstyret ala ’nu er vi her og så kører vi’. Det behøver ikke være elektronisk og smart. For mig er musik, at man har den sammen, og at vi er flere om det, siger Marcel.

Hør hvordan det lød, da Marcel deltog i Dansk Melodi Grand Prix i 2015