Super-søstrene fra X Factor er tilbage - og nu synger de på dansk

Sidste års vindergruppe vender fredag aften tilbage til X Factor med ny musik. Og et nyt navn.

Azilda og Anilde, der som musikere nu kalder sig "Kaputu", er tilbage med en spritny single. (Foto: Anders Boysen Dall/Pressefoto)

De stillede op som A Sound. Så skiftede de navn og vandt som Embrace. Men det navn var taget, og derfor skiftede de kort efter deres sejr i X Factor navn til NEW:NAME.

Og når søstrene Anilde og Azilda går på X Factor-scenen fredag aften, er det så under endnu et nyt navn – Kaputu – som også er deres efternavn.

- Da vi skulle hedde NEW:NAME, havde vi kun et par dage til at vælge, så det blev et hurtigt valg. Nu skal vi starte på en frisk og lave noget, der står os nært, siger Azilda og fortsætter:

- Det er vores fars efternavn, og det er ham, der har lært os at spille musik. Så vores nye navn symboliserer, at vi vender tilbage til rødderne.

En sang om sammenhold

Sangen, som Kaputu skal optræde med i fredagen X Factor-semifinale, hedder 'Hvor du går'.

Pigerne har selv skrevet sangen i samarbejde med blandt andre deres producer Mikkel Thomsen. Den handler om søstrenes fælles rejse under og efter X Factor.

- Den handler om det søskendeforhold, vi har. Og hvor vigtigt det er, at vi står sammen og vælger den rette vej for os, siger Anilde, mens hendes søster følger trop:

- Den handler om alt det, vi har været igennem, og om, at lige meget hvad der sker, så er det hende og mig og det faktum, at vi har hinanden, siger Azilda og tilføjer, at sangen kan sættes i kontekst til et hvilket som helst forhold.

- Den handler om sammenhold og det at gøre ting sammen.

Azilda og Anilde vandt sidste år niende sæson af X Factor med Remee som deres mentor. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Synger på dansk

Som sangtitlen antyder, synger den soulsyngende søsterduo nu på dansk.

- Vi har taget Blachmans ord til os og er begyndt at arbejde med det danske, siger Azilda, som sammen med sin søster fik stor ros for deres tolkning af Ulige Numres hit 'Frit land' under deres deltagelse i X Factor.

- Vi udfordrer os selv ved at synge på dansk. Vi er vant til at synge på engelsk, fortsætter hun.

Se Kaputus optræden i X Factor-semifinalen her:

Spændte på modtagelsen – og fremtiden

I modsætning til den første EP, som de udgav efter sejren i X Factor, er pigerne nu meget mere inde over den musik, de laver. De elsker begge at skrive deres egne sange.

- Vi havde selv skrevet halvanden sang på den EP. Men det er bare federe at synge noget, som vi selv har skrevet, siger Anilde og fortsætter:

- Vores vindersingle, 'Commitment Issues', var meget poppet, og vi elsker den sang. Men vi vil have mere RNB, mere soul, siger Anilde om Kaputus musikalske stil.

Søstrene ser frem til at komme tilbage på X Factor-scenen fredag aften. Men de er også nervøse for modtagelsen af 'Hvor du går'.

- Jeg er da lidt nervøs for, hvad folk tænker om det, og hvordan det bliver modtaget, siger Azilda, og søsteren Anilde fortsætter:

- Men vi er også spændte på vise, hvad vi kan og forhåbentlig vise folk en side af os, som de ikke har set før.

Tidligere i årets sæson besøgte Anilde og Azilda Ultra Factor, hvor Anilde fik taget en helt særlig hævn over værten Joakim Ingversen. Se indslaget her.

Facebook
Twitter