Supersanger beskyldt for at være arrogant i X Factor: Derfor opfører jeg mig sådan

X Factor-deltageren Jamie får ros for sin sang, men ris for sin attitude. Attituden bunder i usikkerhed, fortæller han.

- This is a dude with an attitude!

Sådan lød det fra rockmama Sanne Salomonsen, da det selvsikre sangtalent Jamie fredag aften indtog scenen i X Factors 5 Chair Challenge og på overbevisende manér sang sig videre til en plads på Remees bootcamp.

Men i programmet kunne man også opleve Remee italesætte Jamies kæphøje attitude som noget, der er 'skideirriterende at arbejde med'.

- Det tager seriøsiteten ud af hans optræden. Og det gør, at han står og tager pis på det, han står og laver, lød det fra Remee i udsendelsen.

Men spørger man den 29-årige Jamie selv, så er hans attitude altså ikke et udtryk for arrogance eller selvfedme.

- Jamen, jeg ved godt, hvad de taler om, når de siger, at jeg har en attitude. Men det skyldes egentlig, at jeg er usikker. Når jeg er nervøs eller angst for en situation, så skruer jeg op for flabetheden for at lette trykket ved at score noget billig latter. Så får jeg og alle andre det bedre, fortæller Jamie.

Angst for at fejle

Den tilbagelænede sanger, der er født i Aalborg men i dag bor i København, skal dog ikke være nervøs for, at hans attitude spænder ben for ham.

- Hold kæft, du har noget at have den i, lød det for eksempel begejstret fra Sanne Salomonsen efter Jamies optræden.

Men trods rosen fra Sanne Salomonsen kan Jamie stadig tvivle på sig selv og være bange for at falde igennem.

- Alle har lidt angst i visse situationer, og der handler det om at trykke igennem. Og jeg var meganervøs, da jeg gik på scenen. Men hvis jeg lader mig skræmme, kan det gå galt. Frygten for at fejle må ikke være der, for så fejler jeg, siger Jamie.

Oven på dommernes kommentarer om hans attitude har Jamie faktisk forsøgt at blive mere afslappet og mindre pjattet, fortæller han.

- Når jeg bliver gjort opmærksom på min kæphøje facon af Remee, som har været i X Factor-gamet i ti år, så suger jeg alt, han siger, til mig. Og i stedet for at tænke at jeg skal fuld fart fremad, så vil jeg nu hellere fokusere på at blive en dygtigere sanger. Så jeg vil bare vokse og blive mere afslappet.

Se Jamies optræden til 5 Chair Challenge i videoen øverst og se hans audition i sin fulde længde, som du ikke så i tv, her.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk