Tårerne flød, da generte Morten gik videre: X Factor har givet mig mere selvtillid

For Morten var det ikke kun en fed oplevelse at gå videre til fredagens audition. Det var en dag, som satte sit præg på den 26-årige fyrs selvtillid.

Nogle deltagere gøre mere indtryk end andre. Nogle giver et godt grin i stuerne. Andre får hårene til at rejse sig. Og så er der dem, som får tårerne til at trille.

Sådan én er Morten Nørgaard.

Den 26-årige computerentusiast fik med garanti dit hjerte til at hoppe en ekstra gang, da han trådte ind foran de tre dommere i X Factor fredag aften.

Morten Nørgaard havde taget familien med, og især de to søskende kunne ikke holde tårerne tilbage.

- Han har det største hjerte, sagde en af dem til X Factor-værten, Sofie Linde.

Mortens søstre blev dybt rørte over at høre ham synge Rascal Flatts 'Bless the Broken Road' foran X Factor-dommerne. (Foto: Dr)

Dommerne blev dog også imponerede - selv Thomas Blachman var tilfreds:

- En dejlig kastreret lyd, kommenterede han.

Og hurtigt blev Morten Nørgaard sendt videre.

Altid haft det svært med selvtilliden

Selvom Morten Nørgaard imponerede dommerne, var det ikke helt nemt at stille op.

Han har aldrig før sunget foran andre end familien, fordi han har været for bange. For især selvtillid og generthed er noget, som han altid har kæmpet med.

- Jeg har fået meget mere selvtillid, efter jeg er gået videre. Jeg har altid haft det svært med min selvtillid, og jeg har altid været meget genert, siger han.

Kunne ikke sove

Til sin audition kom han trippende ind, og man kunne ane en smule nervøsitet fra den ordknappe, unge fyr.

- Det var virkelig nervepirrende at være til den audition. Jeg kunne næsten ikke sove dagen forinden, for jeg var bange for, at der ville gå en klap ned.

Men Morten tog en dyb indånding og begyndte at synge, og med ét glemte han alt om de tre skikkelser bag dommerbordet.

- Det var lidt som om, jeg ikke tænkte på andet, da jeg først begyndte at synge. Jeg tænkte egentlig bare på sangen. Og så begyndte jeg at slappe af.

Morten er videre i X Factor efter masser af ros fra dommerne. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

Tilmeldt af søsteren

Og det er blandt andet også den nervøsitet, som har gjort, at Morten Nørgaard ikke før har tilmeldt sig til X Factor. Det var da heller ikke Morten selv, der tilmeldte sig audition i år.

- Min søster fortalte mig, at hun havde tilmeldt mig X Factor, men jeg tror ikke, hun havde regnet med, at jeg ville stille op.

Morten Nørgaard blev dog også nervøs, da søsteren fortalte, at hun havde tilmeldt ham blot en uge, før auditionen i Aarhus løb af stablen.

- Jeg tænkte, nu gør jeg det bare. For på et eller andet tidspunkt, så er det jo for sent. Så er der måske ikke længere noget, der hedder X Factor.

Facebook
Twitter