Tårerne flyder i stride strømme: Blachman mister første deltager i X Factor

Martin er ude af X Factor efter en dramatisk aften, hvor Mette Lindberg for anden uge i træk måtte træffe det afgørende valg.

Han har siddet trygt og tilbagelænet ved dommerbordet i de første tre liveshows uden at have haft en deltager i farezonen.

Men fredag aften gik den ikke længere.

I fjerde liveshow måtte den garvede dommer Thomas Blachman nemlig sige farvel til den første af sine deltagere i år, 16-årige Martin fra Lolland.

Det unge sangtalent blev sendt ud af X Factor, da Mette Lindberg i farezonen valgte at frede Remees sangerinde Samanta Gomez i stedet.

- Jeg bliver nødt til at sende den hjem, som har berørt mig mindst, selvom personen har været god og sunget godt. Den, der skal gå videre for mig, er den, der har mere i vente ifølge mig, sagde Mette Lindberg og sendte Martin ud.

Kæresten i tårer

Martins exit kom efter en tårevædet aften, hvor hans kæreste, konkurrenten Mia, brød grædende sammen, da det gik op for hende, at Martin først havnede i omsang og siden helt måtte forlade programmet.

Martin selv kæmpede også med at holde tårerne tilbage, da han gik på scenen anden gang for at synge sin "Save Me"-song, som du kan se i videoen her.

Martin synger Matt Millz - Follow You Home

Mette undgik farezonen

Mens Thomas Blachman og Remee altså stod for de to deltagere i farezonen, kunne Mette Lindberg for første gang i år ånde lettet op og helt undgå at have en gruppe i farezonen. Hendes sidste tilbageværende gruppe, VKation, undgik nemlig at have blandt de to sidste efter at have sunget 'Unchained Melody'.

Fem deltagere er nu tilbage i årets udgave af X Factor; Thomas Blachmans unge solister Mia og Chili, Remees solister over 23, Morten Nørgaard og Samanta Gomez, samt Mette Lindbergs fætterduo VKation.

VKation synger Todd Duncan - Unchained Melody