Trak sig pludseligt fra X Factor: Nu forklarer Alberte den drastiske beslutning

18-årige Alberte overraskede alle, da hun fredag trak sig fra X Factor. Nu fortæller hun om den svære beslutning.

- Total mærkelig stemning i den gruppe.

Sådan lød det fra Sofie Linde i fredagens X Factor-program, da Blachmans nydannede pigegruppe til bootcampen skulle møde den erfarne dommer.

Og der var da også noget, der nagede et af gruppens medlemmer, 18-årige Alberte. Hun valgte nemlig at smide noget af en bombe, lige inden hun og resten af gruppen skulle synge for Thomas Blachman.

- Jeg har altså valgt at springe fra, lød det fra Alberte, mens både gruppemedlemmer og Blachman så måbende til.

Nu forklarer Alberte baggrunden for sin overraskende beslutning.

- Jeg følte ikke, at jeg havde mig selv med i projektet og følte ikke, at vores gruppe gav mening rent musikalsk, siger hun.

Troede ikke på gruppen

Inden gruppen skulle ind og synge foran Blachman, var de til en lydprøve, og det var her, at Alberte opdagede, at noget ikke var, som det skulle være.

- Da vi stod og øvede følte jeg pludselig en tomhed. Jeg synes slet ikke, at det gav mening. Tingene hang slet ikke sammen i mit hoved, siger hun.

Alberte følte ikke at gruppen rent musikalsk havde de samme ambitioner, og pigerne var uenige om, hvilken vej de skulle gå.

- Det havde intet at gøre med pigerne rent personligt, og det lød jo også godt, når vi sang sammen. Men vi ville bare forskellige ting, og det fungerede ikke for mig. Det er svært at fuldende et projekt, som man ikke selv tror på.

- Jeg ser det lidt som at bygge et hus. Hvis man er uenige om fundamentet, er det svært at bygge noget ordentligt op, siger den 18-årige sangerinde.

Svært at knuse de andres drømme

Hverken Thomas Blachman eller pigerne i gruppen kendte til Albertes beslutning. Derfor var også en nervøs og presset Alberte, der skulle sprænge bomben og afsløre sine sande følelser.

- Jeg havde det elendigt. Jeg vidste, at lige om lidt, så går jeg ind og skuffer både Thomas og de andre piger i gruppen. Det er jo en beslutning, der ikke kun går ud over mig, men også de andre piger, der har gået og drømt om det her.

- Jeg har ødelagt noget for tre andre, og det er sindssygt svært at tænke på. Men samtidig skal jeg jo også følge mit hjerte og gøre, hvad jeg føler er det rigtige.

Alberte gik oprindeligt til audition som solist og lægger heller ikke skjul på, at hun havde foretrukket at synge alene. Hun afviser dog, at hun ikke gav gruppeprojektet en chance.

- Jeg synes gruppeprocessen var sindssygt spændende, og jeg gik ind til det med et åbent sind. Det var slet ikke min intention at springe fra, for så havde jeg aldrig takket ja til at være med i en gruppe, siger hun.

Rørte Blachman til tårer

Trods Albertes beslutning om at forlade konkurrencen, valgte hun og resten af gruppen alligevel at fremføre deres nummer for Blachman. Efter de havde sunget deres sang, sad den ellers så hårdføre dommer tilbage med våde øjne.

- Det rørte mig rigtig meget at se, hvordan vores sang påvirkede Blachman. Det er et kæmpestort skulderklap og nok det største kompliment, man kan få, at røre en mand som ham så meget, siger Alberte.

Men det var også svært for Alberte at indse, hvor glad X Factor-dommeren rent faktisk var for gruppen.

- Det var sindssygt hårdt at opleve, hvor vild Blachman egentlig var med os. Det betyder jo, at vi nok havde haft en stor chance for at klare os godt i konkurrencen.

Alberte selv kunne heller ikke holde tårerne tilbage, og måtte grådkvalt forklare Sofie Linde om hendes beslutning.

- Det hele var meget overvældende. Hele vejen igennem det her, er jeg blevet bombet med følelser og oplevelser, og så var det hele pludseligt forbi, siger Alberte.

- På vej hjem i toget følte jeg mig fuldstændig tom. Der var intet, der gav mening i mit hoved, og alt føltes så meningsløst. Jeg følte mig ensom, nu det hele var forbi.

Har ikke fortrudt sit valg

Nu hvor de store X Factor liveshows rykker nærmere og nærmere, er det nærliggende at tro, at Alberte måske har fortrudt sin beslutning om at trække sig fra konkurrencen - men det er ikke tilfældet.

- Jeg ikke fortrudt mit valgt. Selvfølgelig kan jeg godt tænke ’Fuck, det kunne have været mig dét der’, men jeg havde ikke lyst til pludseligt at stå i tredje liveshow og være i identitetskrise og føle, at jeg havde mistet mig selv.

- Jeg ville ønske, at det havde fungeret med os i gruppen - det var mit højeste ønske, men når nu det ikke var sådan, så er jeg glad for, at jeg sagde stop.

Selvom bootcamp-optagelserne blev lavet for flere uger siden, ses Alberte stadig med en af pigerne fra den gruppe, hun måtte forlade.

- Jeg ses stadig med Josephine. Hun besøgte mig faktisk i sidste weekend, så vi har det rigtig godt sammen, siger det unge sangtalent.

Har kun sunget sine egne sange

Selvom X Factor eventyret fik en dramatisk ende for Alberte, er hun glad for at, at hun fik muligheden for at vise sit talent og ikke mindst spille sine egne sange i programmet.

Både til sin audition, 5 Chair Challenge og bootcampen sang Alberte nemlig sange, som hun selv har skrevet.

- Jeg er meget beæret over at have fået lov til at synge min egen musik. Jeg har fået sindssygt positiv respons på det, og det har bekræftet mig i, at det jeg har gang i rent musikalsk, faktisk er okay, slutter Alberte.

Du kan se hvordan det går resten af Blachmans grupper, når næste udgave af X Factor ruller over skærmen fredag den 16. februar klokken 20 på DR1 og DRTV.

Facebook
Twitter