I sidste uge måtte Jamie Talbot synge for sin overlevelse i X Factor, da han endte i farezonen sammen med Vita.

Med Thomas Blachmans velsignelse gik han dog videre til denne uge, hvor det er blevet semifinaletid i X Factor.

Og efter at være kommet sig over den triste oplevelse med at stå på kanten af konkurrencen er det en afklaret og kampklar Jamie Talbot, der nu gør alt, hvad han kan, for at gå videre til finalen.

Tag med til Jamie Talbots prøver, hvor han fortæller om oplevelsen med at stå i farezonen, og hvorfor musikvalget i denne uge betyder noget særligt for den 29-årige sanger.

En helt særlig sang

I semifinalen skal deltagerne synge to sange hver.

Jamie Talbot skal udover at synge 'Sign of the Times', som han sang til sin 5 Chair Challenge-optræden, også synge 'You Can Close Your Eyes' af James Taylor.

Det skal han i duet med sangerinden Uhre, der har det borgerlige navn Marie Uhre. Hun er i øvrigt er fast korsanger i X Factors husorkester The X Orchestra.

Og 'You Can Close Your Eyes' er en helt særlig sang for Jamie Talbot at optræde med i X Factor.

- Det er en sang, der minder mig om, at jeg godt må give slip og komme videre. Det kan være i forhold til alt muligt. Hver gang der er en slutning, så er der også en ny begyndelse på noget. Om det så er uforløste forhold, dødsfald, eller arbejdsrelaterede afslutninger. Den hjælper mig med det hele. Og så var det min gode veninde, der introducerede mig til den, og vi synger den, hver gang vi er sammen, siger Jamie Talbot.

(Foto: Allan Hansen © dr)

Jamie Talbot har undervejs i X Factor formået at charmere seerne med sine bløde bevægelser og intense vokalpræstationer.

Derfor tog det også hårdt på ham at ryge i farezonen i fredags. Normalt er han kommet hjem hver fredag og fejret sin succes i programmet. Men denne weekend var anderledes.

- Jeg kom hjem til min roomie, og vi plejer at fejre med en krammer og en øl, og så snakker vi om, hvor fedt det var. Men det var der ikke noget af. Jeg kom hjem og var lidt et spørgsmålstegn. Jeg synes, jeg havde valgt noget nyt i X Factor-sammenhæng. Men det fungerede nok bare ikke for alle, og det synes jeg også, der skal være plads til. Jeg havde det selv fedt, og jeg er glad og stolt af mig selv for at have valgt det nummer. Jeg kunne ikke have drømt om at synge en federe sang i X Factor, fortæller han.

(Foto: Allan Hansen © dr)

Nu er sangeren imidlertid oven på igen. Og Jamie Talbot kan skue ud over sin samlede præstation i X Factor med god samvittighed.

- Jeg var ret meget nede efter i fredags. Men efter jeg fandt ud af, at jeg skulle synge den her sang i denne uge, så har det givet mig en ro, og jeg tror, der er ting, der bliver forløst for mig. Jeg er ikke bange for at ryge ud længere. Jeg synes, jeg har gjort det godt og har vist en fed portefølje, siger han.

(Foto: Allan Hansen © dr)

'Jamie er sindssygt musikalsk'

Jamie Talbot skal optræde sammen med Uhre, der ud over at være en erfaren solist også er en erfaren kvinde i X Factor-sammenhæng, hvor hun til daglig fungerer som korsanger i X Factors husorkester.

- Det er en sjov blanding i denne her uge. For det er jo min arbejdsplads, så det føles hjemmevant, men alligevel er det noget helt andet, når jeg skal op og være feature-artist. Så det, synes jeg, er superfedt. Og så prøver jeg ikke at tænkte på, hvor mange der kigger med. Jeg vil bare gerne, hvis jeg kan, prøve at være i sangen og i sangens stemning. Det er mit fokus, siger hun.

(Foto: Allan Hansen © dr)

Uhre er en erfaren musiker. I sidste uge udkom hendes album 'Alone In Crowds', og hun har tidligere turneret ti år i USA. Hun kan tydeligt mærke, at Jamie Talbot også besidder stor musikalsk erfaring.

- Jeg nyder det. Lige fra første gang, vi spillede sangen igennem, så gav det bare sig selv med Jamie. Han er sindssygt musikalsk, og jeg kan mærke, at han har spillet en masse. Jeg har jo gennem mit liv også spillet et hav af jobs, og den erfaring har han også og tager med sig på scenen, siger Uhre og fortsætter:

- Jeg synes i hvert fald, at han er ret scenevant. Det er som om, han ikke tænker over, at det er X Factor-scenen, han står på. Han går bare op og spiller en sang. Og det er jo bare dét, det hele handler om.

(Foto: Allan Hansen © dr)

Mens Jamie Talbot og Uhre spiller og synger deres duet igen og igen, sidder X Factors koreograf Toniah Pedersen ved dommerbordet og hjælper med alverdens små finjusteringer, så deres optræden kommer til at fungere bedst muligt.

(Foto: Allan Hansen © dr)

Jamie Talbot er fortrøstningsfuld op til semifinalen og peger på, at den får et ekstra skud energi for at komme videre i finalen, selvom han ikke tør spå om egne chancer.

- Alt får lidt en nøk opad. Det kunne være superfedt at komme til finalen. Men jeg tager en dag ad gangen, og så ser vi, hvad der sker. Jeg er ikke bange for noget, og jeg føler, jeg kommer til at forløse en masse ting i programmet.

(Foto: Allan Hansen © dr)

I aften kan du finde ud af, hvem der går videre til finalen, når der er semifinale i X Factor. Det er klokken 20 på DR1 og DR TV.