VIDEO 4 vilde X Factor-exits vi aldrig vil glemme

Fredag blev det et farvel til Andrew Murray. Og programmet har før budt på både tårer og drama, når deltagernes tid i X Factor slutter.

Drama og store følelser hænger uløseligt sammen, når X Factor fredag efter fredag løber over de danske tv-skærme.

De sidste ni års X Factor har budt på mange dramatiske øjeblikke – særligt i den frygtede farezone, hvor en af konkurrencens deltagere skal forlade showet.

Vi er dykket ned i arkivet og har fundet et par af de mest mindeværdige og tårevædede øjeblikke fra X Factor-historien.

Citybois-exit chokerer alt og alle

Den vel nok dramatiske hjemsendelse i X Factors historie oplevede vi så sent som sidste år, da Citybois meget overraskende måtte forlade konkurrencen.

I semifinalen var dommerne sat ude af spil, og kun seernes stemmer bestemte, hvilke deltagere, der gik videre til finalen ugen efter. Citybois havde op til showet reddet på en bølge af popularitet - særligt hos det yngre publikum - men det var altså ikke nok til at få dem til finalen.

Efter drengenes chokerende exit troppede grædefærdige teenagepiger op i DR Byen for at protestere, og DRs underholdningschef måtte ud for at dementere, at der skulle have fundet snyd sted ved sms-afstemningen.

Artiklen fortsætter under videoen.

Blachman sender sin egen gruppe hjem

I 2012 var Thomas Blachman mentor for grupperne. Under sine vinger havde han blandt andet duoen Tandberg & Østenby. De røg allerede i farezonen i første liveshow, og måtte endelig forlade konkurrencen efter liveshow to – men deres exit gik ikke stille for sig.

Blachman overraskede nemlig alt og alle, da han valgte selv at smide de to piger hjem, og dermed saboterede sin egen kategori.

- Når man havde ham som mentor, troede vi, at vi var under hans vinger. Men det var vi så åbenbart ikke, fortalte de skuffede piger til Ekstra Bladet efter den dramatiske ende på deres X Factor-eventyr.

Artiklen fortsætter under videoen.

Gråd og tårer på scenen

Når man er med i X Factor er de andre deltagere ikke kun konkurrenter, men også gode venner. Det måtte Baraa og Tannaz sande, da de i 2015 endte i farezonen sammen.

Følelserne sad ude på tøjet, og tårerne fik frit løb, da de to unge talenter - og bedste venner - skulle synge for deres videre overlevelse i konkurrencen.

I sidste ende var det op til deres dommer og mentor, Remee, at beslutte, hvilke af de to sangere, der skulle forlade konkurrencen. Til slut måtte en grådkvalt Remee sende Tannaz hjem, til stor fortrydelse for de andre deltagere på scenen.

Artiklen fortsætter under videoen.

DR beskyldt for sms-snyd efter chokexit

I 2010 havde Remee ansvaret for de unge deltagere. Da både Jesper og Anna fra hans kategori stod i farezonen, var det op til Remee selv at vælge, hvem af de to talenter, der skulle forlade konkurrencen.

I sidste ende måtte en chokeret og tårevædet Anna, der inden programmet var udråbt til konkurrencens ultimative storfavorit af flere fans og medier, vinke farvel til X Factor-drømmen.

Annas exit udløste en decideret mediestorm, hvor blandt andet dagbladet BT beskyldte DR for at have fusket med sms-stemmerne. Det afviste DR dog.

Facebook
Twitter