Vidste du det? X Factor-Rasmus sang til Frederik og Marys bryllup

Remees X Factor-deltager Rasmus har flere gange optrådt for de kongelige - blandt andet til Kronprinsparrets bryllup.

Fredag aften storcharmerede Remees sangstjerne Rasmus nok engang de danske tv-seere, da han med sin sædvanlige indlevelse og sin store stemme fremførte Common og John Legends Oscar-vindende hit 'Glory'.

Med sig på scenen havde den 29-årige sanger et gospelkor, der løftede nummeret til himmelske højder.

Og det med at synge i kor kender Rasmus alt til.

Som ung knægt var han nemlig i flere år medlem af Københavns Drengekor, og det medførte blandt andet adskillige optrædener for den kongelige familie.

Rasmus på X Factor-scenen fredag aften. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen © dr)

Betaget af Marys kjole

Den måske største optræden fandt sted den 14. maj 2004, hvor Rasmus og resten af drengekoret sang til Kronprinsparrets bryllup.

- Jeg husker, at vi blev hentet i en bus på skolen og kørt ind til Vor Frue Kirke. Der var vagter overalt, og vi fik nogle 'officials'-kort om halsen. En af førstesopranerne gav Dronningen en buket blomster, og jeg kan huske, at jeg tænkte 'hold kæft, hun er høj', fortæller Rasmus og fortsætter:

- Så stod vi deroppe på balkonen i vores matrostøj og kiggede ud over alle de sindssygt mange, vigtige mennesker. Jeg har flere gange fået genfortalt, hvordan jeg sagde til min far 'Så du Marys kjole? Ej, hvor var den smuk', da vi kom ud fra kirken. Det er sjovt at tænke tilbage på i dag, siger han med et grin.

Se Rasmus og resten af Københavns Drengekor synge til Frederik og Marys vielse i videoen øverst og se hans optræden fra X Factor i fredags her.

Selvom det var en stor dag for Kronprinsparret - og Danmark for den sags skyld - så husker Rasmus primært oplevelsen som endnu et job i rækken af de mange, han havde sammen med drengekoret.

Men skulle han få mulighed for at synge for den kongelige familie i dag, vil han nu se anderledes på det.

- I dag ville det være noget helt andet, det ville være en kæmpe ære.

På fredag er Rasmus tilbage på scenen i X Factor, hvor han skal synge for en plads i den store finale fredag den 6. april.

Facebook
Twitter