Vild uenighed blandt seerne: Så tæt var afstemningen om X Factor-sange

Der var spænding til det absolut sidste, da seerne skulle udvælge sange til X Factors semifinalister.

Efter en historisk tæt afstemning har X Factors seere valgt, at Chili fredag aften skal synge et nummer af danske Kwamie Liv. (Foto: Frederik Højfeldt Nielsen/DR)

Sølle seks stemmer.

Det var, hvad der var mellem to af de sange, som X Factors seere kunne vælge til Thomas Blachmans unge solist Chili i fredagens semifinale.

Ud af de tre sange, som seerne kunne stemme på til Chili, fik Naos 'Bad Blood' 38,62 procent af stemmerne, mens Kwamie Livs 'Higher' fik 38,66 procent af stemmerne - kun seks stemmer mere ud af flere tusinde afgivne stemmer.

Aldrig har en seerafstemning om et sangvalg været så tæt i X Factor.

Chili selv skulle lige vænne sig til tanken om seernes valg, men er rigtig glad for den sang, som er blevet valgt til hende.

- I begyndelsen var min favorit 'Bad Blood', så først var jeg lidt skuffet over, det ikke blev den. Men nu er jeg virkelig blevet glad for, at jeg skal synge 'Higher', og jeg kan faktisk godt se, hvorfor de har valgt den til mig, siger Chili.

Fest og farver hos VKation

Siden sæson tre i 2010 har seerne haft mulighed for at vælge mellem en række sange til semifinalisterne, og det gjaldt også i år.

Ud over at have valgt Kwamie Liv til Chili har seerne også har valgt, at Morten Nørgaard skal synge Robyns 'Dancing On My Own', at Mia skal synge 'Running with the Wolves' af Aurora, og at VKation skal synge MØs verdenshit 'Final Song'.

- Det bliver superfedt at synge MØ. Der kommer til at være gang i den, og der bliver masser af fest og farver, lyder det fra William og Victor om seernes valg.

Herunder kan du se, hvordan seernes stemmer fordelte sig på hver sang.

Chili
- Kwamie Liv 'Higher' - 38,66 procent
- Nao 'Bad Blood' - 38,62 procent
- Skott 'Porcelain' - 22,72 procent

VKation
- MØ 'Final Song' - 47,46 procent
- Rocazino 'All My Love' - 33,89 procent
- Liss 'Sorry' - 18,65 procent

Mia
- Aurora 'Running with the Wolves' - 48,14 procent
- Raleigh Ritchie 'Stronger Than Ever' - 35,90 procent
- Melanie Martinez 'Sippy Cup' - 15,96 procent

Morten Nørgaard
- Robyn 'Dancing On My Own' - 56,51 procent
- Plain White T's 'Hey There Delilah' - 26,74 procent
- Christopher Cross 'Arthur's Theme' - 16,75 procent