X Factor i aften: Blachmans darling har sexet superhelt med på scenen

Sarah har luftet sin spritnye tatovering, der forestiller den sexede, handicappede superheltinde Oracle.

Når Sarah Glerup i aften indtager X Factor-scenen, har hun "en lækker dame" med på scenen.

Oracle er navnet på superheltinden, der, på trods af sit handicap, bekæmper skurke siddende fra sin kørestol.

Den lamme superheltinde er blevet foreviget på Blachmans darling, Sarah Glerups overarm, og vil altså være med hende på X Factor-scenen til liveshowet på fredag.

X Factor
  • X Factor sendes hver fredag kl. 20 på DR1.
  • Du kan også følge med i det helt nye program Ultra Factor, der sendes i pausen under TV Avisen, og igen efter X Factors afgørelse.
  • Hent appen DR X Factor i App Store eller Google Play og se alle optrædener, få seneste nyt om X Factor og vær med i spillet 4. dommer under tv-programmerne.
  • Følg med hver dag på Facebook-siden X Factor - DR.

Hun bekæmper både forbrydelser med Batman, er en super klog hacker, og så har hun et kærlighedsliv; hvilket ikke er særlig typisk for nogen tegneseriefigur, forklarer Sarah, da dr.dk fanger hende inden liveshowet.

Vil ikke defineres af kørestolen

Selvom Sarah har fået en superhelt med sig overalt nu, er det ikke et tegn på, at hun har brug for at blive reddet.

- Jeg ville gerne have hende med mig, for hun viser, at bare fordi man sidder i kørestol, så har man ikke brug for at blive reddet. Jeg vil i hvert fald helst redde mig selv, hvis nu det bliver nødvendigt, lyder det fra Sarah.

Sarah kan også afspejle noget af sig selv i Oracle, da hun - ligesom hende - ikke holder sig selv tilbage på trods af, at hun sidder i kørestol.

- Vi har det tilfælles, at der ikke er nogen af os, der kan lide at blive defineret på baggrund af, at vi sidder i kørestol. Jeg er mere end bare en kørestol, og det viser Oracle også, at hun er, fortæller Sarah.

Den lamme superhelt som pinup

Foruden at være en selvkørende superhelt, er Oracle også en heltinde med en meget sexet fremtoning.

Sarah har derfor fået tatoveret Oracle som en pinup-pige – en tegnestil, der forbindes med sexede kvinder.

- Jeg ville gerne have, det skulle se ud som en pinup-pige, så havde jeg nemlig hele den der superhelte-badass-ting kombineret med det sexede og et handicap på én gang, fortæller Sarah.

Hele Oracle’s sexede fremtoning mener Sarah også er en kommentar til, hvordan handicappedes seksualitet ofte portrætteres i medierne.

- Der er mange, der tror, at bare fordi man sidder i kørestol, så er man lidt aseksuel, eller kan i hvert fald ikke være noget seksuelt for andre. Men sex kræver jo bare en krop og lidt fantasi! Så alle kan være med.

Bag om superheltinden ’Oracle’

Superheltinden Oracle er en del af DC Comics tegneserie-univers sammen med blandt andet Superman.

Oracle startede som Batmans sidekick ’Batgirl’, men blev skudt af superskurken ’Jokeren’ og lammet. Da hun kom sig, vendte hun tilbage som heltinden Oracle, der fra sin super højteknologiske kørestol udraderer skurke og indsamler viden for at hjælpe de andre superhelte.

Om X Factors egen superhelt klarer sig videre i X Factor, er vi meget klogere på sent fredag aften.