X Factor i aften: Sanne overskrider de unges grænser med vild udfordring

Sanne Salomonsen hyler sit felt af unge deltagere ud af den, når hun i aftenens udgave af X Factor byder op til danselektion.

I aften bliver der fyret op for de forbudte trin, når Sanne Salomonsen kaster sine unge deltagere ud i en uvant situation - hun vil nemlig have, at de skal danse for hende.

- Det er grænseoverskridende, det jeg beder jer om nu. Det kræver mod, og at I tør kaste jer ud i det uden at tænke på, hvad andre tænker om jer, lyder det fra den nye X Factor-dommer, der har fået nok af de stillestående solister.

- Jeg har længtes efter at se deres kropssprog og se, hvordan de reagerer på musikken, siger hun.

Kedeligt bare at stå stille

Øvelsen bringer hurtigt røde kinder frem hos de unge stjernefrø, der dog godt kan se formålet med den ubekvemme dansetræning.

- Jeg er så dårlig til at danse. Men det er sjovt, og jeg kan helt klart se, hvad det er, Sanne mener, når hun siger, at vi skal bevæge os. For der er ikke noget mere kedeligt end at se på én, der bare står stille, lyder det fra Marcus, der trods sine manglende evner på dansegulvet alligevel tager udfordringen med oprejst pande.

Ikke typen der danser

Men det er ikke alle de unge deltagere, der kaster sig hovedkulds ud i koreografens danselektioner.

15-årige Isabella kæmper med at slippe tøjlerne og får eneundervisning af X Factor-koreografen Toniah, fordi dansen ikke umiddelbart kommer naturligt til den unge pige.

- Jeg er ikke vant til at skulle bevæge mig, når jeg synger. Det er meget grænseoverskridende for mig. Jeg er vant til at sidde bag et klaver, når jeg optræder, og jeg er bare ikke rigtig den type, der danser, siger Isabella.

Og Isabellas frygt for at miste kontrollen har undervejs i konkurrencen også givet Sanne Salomonsen visse betænkeligheder i forhold til den unge solist.

- Hun er en meget kontrolleret pige, så derfor har jeg været lidt efter hende for at mærke hende og mærke, at hun er vild med musikken, fortæller X Factor-dommeren, der dog har én deltager på holdet, der ikke er bange af sig, når det handler om at skeje ud på gulvet.

- Hvor de andre måske er lidt usikre, er det lidt mere modsat for mit vedkommende, for jeg er jo vant til at danse, lyder det selvsikkert fra Sigmund, der til daglig arbejder som danselærer i Aarhus.

Se deltagerne på slap line i videoen øverst, og se, hvem af de fem unge solister der ender med at blive til tre live-deltagere, når der er X Factor i aften klokken 20 på DR1 og DR TV.

Facebook
Twitter