Han var én blandt flere tusinde, der stillede op til audition på X Factor 2018. Og på fredag står han i finalen i den store sangkonkurrence.

Rasmus er på rekordtid blevet allemandseje efter nogle heftige uger i rampelyset midt i Danmarks største underholdningsprogram.

Chat med Rasmus

Onsdag aften fra klokken 19 sidder Rasmus klar til at svare på dine spørgsmål her på dr.dk. Du kan stille dit spørgsmål til X Factor-finalisten allerede nu lige her.

Og efter fredagens intense semifinale tog han lørdag formiddag en pause fra X Factor-ræset, da han tog tilbage til arbejdspladsen i Rødovre, hvor tømrerkollegaerne ventede på at overraske ham med morgenbrød.

Her mødtes han blandt andre med sin makker Thomas, der i sin tid meldte Rasmus til audition, og fik tid til at reflektere over hele det mediecirkus, han har været en del af i nu tre måneder.

Tag med til Rasmus' arbejdsplads i Rødovre og hør, hvordan det var lige ved, at han aldrig var blevet en del af X Factor.

Verdens bedste kollegaer

Det er en intetanende Rasmus, der lørdag morgen træder ind på sin arbejdsplads for at blive mødt af alle sine kollegaer, der står klar med morgenmad og klapsalver.

Det var dem, der i sin tid tilmeldte Rasmus til X Factor-audition, uden han vidste noget om det.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Begejstringen er stor, og kammeraten og klipperten Michael kan ikke dy sig for at give Rasmus en vild velkomst.

Med sort kasket ser man Thomas, der var bagmanden bag Rasmus' tilmelding. Og han fortæller, at det nær var ved, at Danmark ikke havde fået mulighed for at se Rasmus på X Factor-scenen.

- Det var ment som en joke, fordi han hele tiden gik og sang. Efterhånden som han blev ved med at synge, meldte jeg ham til. Men han troede ikke på det, selv da jeg viste ham bekræftelsesmailen. Han troede, det var en fotomanipuleret mail, siger Thomas og fortsætter:

- Til at starte med sagde han 'fuck dig, det skulle du ikke have gjort'. Men han fik alligevel blod på tanden, så jeg sagde, at han bare skulle gøre det. Det kunne blive hans chance, fortæller Thomas.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Rasmus selv husker tydeligt den dag, han blev shanghajet af sin kollega og indrømmer også, at han var meget skeptisk til at starte med.

- Vi har altid joket meget og taget pis på hinanden. Og X Factor var blevet nævnt før. Jeg tror, det var en mandag morgen, hvor han sagde, han havde en overraskelse. Jeg troede, han havde fundet en falsk kvittering på nettet. Jeg troede ikke på det, siger Rasmus.

Men da det efterhånden gik op Rasmus, at tilmeldingen var reel, og at han havde sine kollegaers fulde støtte, var han taknemmelig for deres lille nummer.

- Det er et lidt voldsomt skridt at tage for en anden person, men det er jeg i dag virkelig glad for, at Thomas gjorde. For da jeg fandt ud af, at det var alvor, skulle jeg lige tænke det hele igennem. Men han støttede mig hele vejen, og han har været med til liveshows også. Så han har fået en ekstra krammer i dag, siger en bevæget Rasmus.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Den 27-årige tømrer er ovenud lykkelig for at være en del af X Factor. Men det har været en omvæltning for ham at skulle lære en ny jargon med alverdens musikalske fagudtryk.

Derfor betyder det også meget, at han kan læne sig tilbage og være sig selv sammen med gutterne fra arbejdet.

- Det er forskellige miljøer. Selvom vi godt kan snakke lidt beskidt for sjov i studiet, så er det bare rart at komme tilbage til drengene, som kender mig fra før X Factor og som ved, hvem jeg er.

- De går da også og driller mig lidt med, at jeg ikke skal få stjernenykker, og hvornår jeg får tid til pøblen. De tager lidt pis på det. Og det er også det, jeg holder fast i. Jeg vil aldrig blive cocky. Så det er fedt at komme tilbage til de mennesker, som er der og er en del af ens liv, uanset om man er med i et show eller ej, siger Rasmus.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Ved morgenbordet skulle Rasmus lige vænne sig til, at han alligevel kommer med noget andet i bagagen end før, han var med i X Factor.

- Jeg følte mig som en byggeleder, der sad for anden, griner han.

- Det var mærkeligt for de andre, at der var kamera på. Men da kameraerne blev slukket på et tidspunkt, kunne vi snakke helt normalt. Og jeg elsker jo bare de hvilesteder, jeg har. Det kan være hos drengene eller hos min far, og det værdsætter jeg rigtig højt, siger Rasmus.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

Mens rundstykkerne bliver smurt og kaffen skænket, får Rasmus også tid til at tænke over, hvad det er for en tid, han netop nu gennemlever.

Og selvom X Factor ikke kan sammenlignes med hans tømrerarbejde, der kræver råstyrke, så fortæller han, at livet som sangstjerne er hårdt på en anden måde.

- Det har været en lang proces. Og det er ikke så hårdt, som jeg er vant til. Men det er det rent psykisk. Man bliver vurderet hele tiden. Og det er gået sindssygt godt, jeg havde jo aldrig turde håbe på, at jeg ville stå her i finalen. Så det er virkelig voldsomt, og det kan godt være, der kommer et par måneder, hvor jeg skal banke brædder, siger han.

(Foto: Kasper Månsson © dr)

På fredag gælder det finalen. Og uanset, hvordan det ender med at gå for Rasmus, så er der ingen tvivl fra hans side om, hvad han håber, at fremtiden bringer.

- Drømmen er, at jeg får lov til at fortsætte med at synge, at der kommer nogle job, og at jeg måske fortsætter sammen med Remee-teamet. Men jeg aner ikke, hvad der kommer til at ske, og jeg har ikke rigtig lyst til at tænke på det. De kan da godt være, der kommer en periode, hvor jeg skal en tur tilbage i skurvognen i en måned eller to, mens jeg starter noget andet op, og det har jeg det fint med. Men jeg har mest lyst til at fortsætte med musikken, lyder det.

Om Rasmus stikker af sted med X Factor-sejren kan du se, når der er finale på fredag klokken 20 på DR1 og DR TV.