X Factor-Sigmund og hans forældre hyldes som forbilleder: Det betyder alt

Foreningen LGBT Danmark hylder den unge sanger for modet til at være dén, han er - og hans forældre for at bakke ham 100 procent op.

- I de fleste tilfælde så er det jo forældrene, der prøver at åbne en verden for deres børn. Men det er omvendt for os. Det er faktisk Sigmund, der åbner en verden op for os, så verden er blevet større for os ved at være forældre til Sigmund.

Sådan lyder meldingen fra X Factor-stjernens forældre, der i 22 år har ageret ophav til Sigmund, som i gårsdagens X Factor-liveshow gav den fuld gas som dansediva.

Og nu modtager Sanne Salomonsens superstar også bevingede ord fra LGBT Danmark, Landsforeningen for bøsser, lesbiske, biseksuelle og transpersoner.

Peder Holk Svendsen, der er forperson i foreningen, roser det unge talent for at turde være sig selv som flamboyant fyr på landsdækkende tv i primetime og hans forældre for at bakke 100 procent op om deres søn.

- Han er et frisk pust, der legaliserer forskellighed. Sigmund giver andre unge mulighed for at spejle sig i ham, hvis de nu bor i Smørum eller en anden lille by og sidder ser X Factor og tænker: ’Sådan har jeg det også’. Det kan være med til at give dem en følelse af, at der er et sted til dem også, siger Peder Holk Svendsen og sammenligner Sigmund med homoikonet Conchita, der som dragqueen vandt Eurovision Song Contest i 2014 og åbnede sindet hos mange mennesker.

- Jeg tror, det er lidt lige som med Conchita Wurst. Sigmund er en positiv person, du kan identificere dig med. Han står dér på scenen som en selvsikker, ung mand, som synger godt og bare vil sig selv. Det tror jeg, rigtig mange unge mennesker kan blive inspireret af.

- I de fleste tilfælde så er det jo forældrene, der prøver at åbne en verden for deres børn. Men det er omvendt for os. Det er faktisk Sigmund, der åbner en verden op for os, lyder det stolt fra Sigmunds forældre. (Foto: Martin sylvest © Ritzau Scanpix)

'Lifegoals'

Sigmund selv er meget beæret over de pæne ord fra LGBT Danmark og fortæller, at han er stolt af at kunne være et forbillede for andre.

- Det er jo lifegoals! Det betyder alt, for det er den samme historie, jeg har haft lige som mange andre. Man skiller sig ud og har følt sig ensom som barn, fordi man ikke var lige som alle andre og blev rejected fra society. Og så synes jeg, det er en gave, at jeg kan inspirere ungdommen til at følge deres drømme og virkelig få noget ud af deres liv, siger Sigmund efter fredagens liveshow.

Peder Holk Svendsen fra LGBT Danmark mener også, at det på et mere overordnet plan er vigtigt, at seksuelle minoriteter bliver repræsenteret i et show som X Factor.

- Homoseksuelle er en del af samfundet på godt og ondt lige som biseksuelle, transpersoner, queers og alle andre, der stikker uden for normen. Så det er vigtigt, at der er en ligelig tildeling af skærmtid for alle mennesker. Dels for identitetsaspektet i det, men også for at vise at kulturen og samfundet er alsidigt, siger han.

En stolt Sanne

Den betragtning er Sigmund enig i. For ham betyder det enormt meget at kunne være med til at ændre noget for folk, der sidder ude bag skærmene og føler sig ensomme.

- Vi lever i 2018, og der er virkelig flere homoseksuelle og personer, der er anderledes end mængden, end man tror ude i det danske, lille land. Så jeg synes bare, det er fantastisk, at jeg har en platform, hvor jeg kan inspirere andre til ikke at føle sig alene. Det er den følelse med ikke at føle sig alene, der er vigtig, siger Sigmund.

Hans mentor Sanne Salomonsen er da også stolt af sit unge stjernefrø, og den vej han er med til at vise danskerne.

- Jeg er lykkelig for det. Jeg vidste, at selvfølgelig kunne en person som Sigmund dele vandene. Det kunne enten være for eller imod. Men fordi han er så vidunderligt sød, så kan du ikke andet end at knuselske ham. Jeg er så stolt af ham og stolt af, at han er så modig. Det er ikke alle, der ville turde kaste sig ud i det. Så jeg er stolt af, at Danmark bakker op, lyder det med beundring i stemmen fra X Factor-dommeren.

Hvis du er spændt på at finde ud af, hvad Sigmund finder på i næste liveshow, skal du kigge med på fredag klokken 20 på DR1 eller DR TV.

Facebook
Twitter