X Factor-stjerne får sit livs overraskelse: Jeg er helt paf

Thomas Blachmans X Factor-darling Chili fik ganske uventet besøg midt under en af sine prøver til finalen onsdag eftermiddag.

Chili troede ikke sine egne øjne, da hun så, hvem der pludselig stod i X Factor-studiet. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Hun stod på scenen og var fuldt koncentreret om at øve sig.

Men pludselig tabte det 17-årige X Factor-talent Chili mælet.

For dér stod han.

Hendes 89-årige morfar fra Thailand, der aldrig i sit liv har været i Danmark. Midt i X Factor-studiet i DR Byen.

- Alle mulige tanker gik igennem mit hoved. Er det ham? Hvad laver han her? Hvad sker der? Det er virkelig surrealistisk, og det er slet ikke gået op for mig endnu. Jeg er helt paf, siger en overvældet Chili, der da også måtte tørre et par tårer væk fra øjnene, da hun krammede sin morfar.

Tårerne fik frit løb, da Chili blev overrasket af sin morfar i X Factor-studiet onsdag eftermiddag. Her ses også Chilis mor. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Vækkede interessen for musik

Chilis morfar er fløjet hele vejen fra Thailand til Danmark, hvor han landede onsdag morgen, for at overraske sit barnebarn og for at støtte hende i den store X Factor-finale på fredag, hvor Chili ifølge bookmakerne er favorit til at løbe med sejren.

Morfaren betyder da også noget helt særligt for Chili. Det var nemlig ham, der introducerede hende til musikken, da hun var helt lille.

- Jeg lærte at spille forskellige instrumenter af ham, så det var faktisk der, det hele startede i sin tid. Så at tænke tilbage på, at det var ham, der fik mig til at spille dengang, og at han så er kommet for at se, hvor jeg er nu, det er virkelig fedt, og jeg er helt rørt, siger Chili og fortsætter:

- Jeg kan mærke, at det faktisk betyder mere, end jeg lige havde regnet med. Nu, hvor han er her, går det op for mig, hvor meget jeg egentlig savner ham.

Det er første gang nogensinde, at Chilis 89-årige morfar, der bor i Thailand, besøger Danmark. Heller ikke Chilis tvillingebror, Fabian, vidste besked om morfarens besøg, før han landede i Danmark onsdag morgen. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Boede fire år i Thailand

Ud over at Chili og hendes familie i Danmark af og til rejser til Thailand og besøger familien derude, har Chili faktisk også boet i sin mors hjemland.

Da hun var seks år, flyttede Chili sammen med sin mor, far og tvillingebror nemlig til Thailand, hvor de boede i fire år. Chili husker især, hvordan skolegangen var noget helt andet end i Danmark.

- Det er virkelig anderledes at gå i skole her i Danmark. Både min bror og jeg var overrasket over den måde, man talte til lærerne, da vi kom hjem til Danmark igen. Vi var jo vant til, at man ikke måtte snakke grimt til dem, og at det var nogen, man skulle respektere. Sådan er det ikke helt herhjemme, her er det hele mere løssluppent, har hun tidligere fortalt.

Fredag aften dyster Chili mod Mia og Morten Nørgaard om at blive vinder af X Factor 2017. Hun prøver dog ikke at tænke på, hvad det egentlig er, der er på spil.

- Jeg tager bare det hele, som det kommer. Jeg kan godt mærke, det er lidt stressende, men jeg nyder bare det sidste stykke tid, vi har.

En rørt Chili sammen med sin morfar. (Foto: © Bjarne Bergius Hermansen/DR)

Onsdag aften chattede Chili med dr.dks brugere. Her svarede hun blandt andet på, hvad der er det bedste ved at arbejde sammen med Thomas Blachman, og hvilket instrument hun gerne vil lære at spille på. Læs hele chatten her.