X Factor var en rutsjebanetur for Jonas: Nu skriver han sange om showet

Jonas havde en noget turbulent tid, da han deltog i X Factor 2013. Nu har han ny musik på gaden.

- Jonas, du skal ud og skrive dine egne sange.

Sådan lød det tilbage i 2013, da Ida Corr valgte at smide sin egen deltager Jonas ud af X Factor.

Efter talrige gange i farezonen var det slut, og Jonas måtte i tredje liveshow forlade konkurrencen.

- Puha. Det var virkelig noget af en rutsjebanetur, siger Jonas Præst, da dr.dk ringer for at høre, hvordan det er gået ham siden X Factor-eventyret sluttede.

En hård omgang

Da X Factor tilbage i 2013 løb over skærmen, sang den dengang 30-årige Jonas sig sikkert videre fra auditions og bootcamp og endte i de store liveshows under sangerinden Ida Corrs vinger.

Men selvom den charmerende sanger var en populær herre - særligt blandt de kvindelige tv-seere - endte han alligevel gang på gang i den berygtede farezone.

Med hele tre gange i farezonen var Jonas' tid i X Factor noget turbulent, og den i dag 34-årige sanger husker det som en hård periode.

- Tiden under liveshows var en hård omgang, og jeg var jo hele følelsesregistret igennem. Men alt i alt var det en kæmpe oplevelse og et godt springbræt for min videre karriere, siger Jonas.

Der er dog én ting, han i dag fortryder i forbindelse med sin optræden i X Factor.

- Jeg er stadig lidt ærgerlig over, at jeg ikke fik lov til at synge mine egne sange. Jeg ville gerne have vist, hvad det vil sige at være skrivende musiker og fremføre sine egne ting. Men det er jo et underholdningsprogram med sine egne regler, og det er også okay.

Ny musik handler om X Factor

Straks efter hans X Factor-exit blev Jonas kontaktet af folk fra musikbranchen, der så potentiale i den charmerende singer-songwriter. Siden da har han arbejdet målrettet med at få sin musik ud over rampen, og for to år siden blev han forsanger i bandet Nord.

- Vi har brugt rigtig lang tid på at finde den rette lyd sammen og finde det udtryk, vi følte var rigtigt for os, fortæller Jonas om arbejdet med det danske band.

I december smed gruppen endelig deres første officielle udgivelser, singlerne 'Starcruiser' og 'Hello Radiotransmission', på gaden. To sange der, ifølge Jonas, bygger på nogle af de oplevelser, han fik sig under sin tid i X Factor.

- 'Starcruiser' handler om jagten mod stjernerne og drømmen om at nå til tops, mens efterfølgeren handler om, at stjernedrømmene måske ikke altid er så fantastiske, som man går og tror, siger Jonas om de to numre.

Du kan lytte til nummeret 'Starcruiser' med Nord i videoen herunder.

- Når man er med i X Factor, bliver du genkendt på gaden, og det er jo helt vildt. Men når støvet lægger sig igen, og du har været igennem den her rutsjebanetur af forskellige følelser, så kan man godt føle sig lidt alene.

Modelkarrieren lagt på is

Ud over hans sprøde røst tiltrak Jonas sig under X Factor også en del opmærksomhed for sit gode udseende.

Han arbejdede nemlig dengang som model og havde i en periode boet i modebyen Milano i Italien. I dag har Jonas dog lagt modellivet på is.

- Jeg synes, det blev for kedeligt og overfladisk. Jeg havde det da sjovt engang imellem, men det var ikke noget for mig, siger Jonas.

Han er stadig tilknyttet et modelbureau, men har ikke arbejdet som model længe. I stedet slår han i dag sine folder inden for skolevæsenet, hvor han arbejder med socialt udsatte børn og unge og elever med særlige faglige udfordringer.

- Det er helt fantastisk at arbejde med de her børn og hjælpe dem fremad, slutter Jonas.

Facebook
Twitter