X Factors følsomme tømrer efter tv-debut: Jeg har fået mange tilbud fra kvinder

Den 27-årige X Factor-deltager Rasmus er meget smigret over den store opmærksomhed, han har fået efter sin optræden på tv.

- Du skal have en stol!

Fredag aften var det tid til den altid intense 5 Chair Challenge i X Factor. Og det var en lettet Rasmus, der fik den allersidste af de eftertragtede pladser af dommeren Remee.

Men den 27-årige tømrer fra Brønshøj har ikke kun fanget X Factor-dommernes opmærksomhed.

Siden sin audition i første program, som blev sendt for to uger siden, er det nemlig væltet ind med beskeder fra kvinder, der vil lære den unge mand bedre at kende.

- Jeg sad og så programmet sammen med min far og min bror. Og kort tid efter, jeg havde været på, begyndte de første beskeder at tikke ind. Og vi forstod jo ingenting, griner Rasmus, der i de følgende timer og dage modtog mange flere beskeder fra lystige kvinder.

Har aldrig væltet sig i kvinder

Men trods den øgede opmærksomhed fra de mange interesserede, så har den smigrede Rasmus alligevel hældt koldt vand i det brusende blod og taget den med ro.

- Jeg ventede med at svare dem til dagen efter, jeg skulle lige fordøje det hele. Jeg besvarede dem alle, så sødt jeg overhovedet kunne, men valgte altså at afslå tilbuddene og lige se tiden an. For jeg vil ikke love noget, jeg ikke kan holde, fortæller han.

Og beslutningen om mådehold giver god mening for Rasmus selv, der fortæller, at han aldrig har væltet sig i kvindelige bekendtskaber.

- Jeg har aldrig set mig selv som noget særligt, og jeg har ikke haft en kæreste i mange år. Og det er jo også fordi, jeg har en usikkerhed omkring mig selv og også har nogle issues med min krop, som jeg går og arbejder med. Så denne her pludselige opmærksomhed er noget, jeg lige skal sluge, siger Rasmus, der også erkender, at hans tanker om sin krop er noget, der kan være svært at få styr på.

- Vi ligger jo allesammen under for denne her kollektive idé om, at man skal træne og se ud som en fitnessmodel for at være god nok. Og det er så sørgeligt, at vi lader os påvirke af det. Men det er også bare så svært ikke at gøre - uanset hvor bevidst man er om det, fortæller han.

Maskuliniteten findes ikke i slåskampe

Den 27-årige tømrer er altså ikke bange for at tale om følelser, selvom han da godt ved, at folk ikke umiddelbart tror, at han er en blød mand, når nu han arbejder som håndværker.

- Fordommen om det hårde arbejdsmiljø er faktisk meget rigtig. Der er sgu en lidt hård tone mange steder. Men gutterne i mit sjak ved, hvem jeg er, og hvad jeg står for. Så jeg har aldrig haft problemer med at være mig selv, når jeg går på arbejde. De er supersøde, fortæller Rasmus.

Men det at være sig selv var til gengæld ikke altid nemt for Rasmus, da han var yngre, hvor han selv havde et lidt hårdt look. Og som 18-årig boede han sammen med en ven, der var havde nogle venner, som var lidt hårdere i det end Rasmus selv, fortæller han.

- De var søde nok, men det handlede meget om at pumpe jern og være sej og den slags. Og man skulle ikke være en 'pussy' - jeg hader det ord. Men jeg gad altså ikke at slås og har heller aldrig gjort det.

- Men det endte så også med, at jeg måtte flytte ud, fordi jeg ikke følte, det var stedet for mig, lyder det fra Rasmus, der også fortæller, at han ikke er bange for at være mindre 'mand', bare fordi han tør være blød.

- Jeg gider ikke have en skæv næse, fordi den er blevet brækket i et slagsmål. Og mange tror, de mister deres maskulinitet, hvis de bakker ud af en slåskamp eller noget. Men den ligger jo lige netop dér, hvor man træffer det rigtige valg, fortæller Rasmus, der i dag tager sig selv i at forsøge at hjælpe andre til dén erkendelse.

- Jeg var hjemme ved min mor forleden, og der kom nogle unge gutter kørende uden hjelm og lidt for hurtigt. Og jeg tog mig selv i at stå og vinke af dem og sige 'rolig nu, drenge'.

Du kan se Rasmus’ optræden til 5 Chair Challenge i videoen øverst og ellers glæde dig til næste uges omgang af X Factor, hvor det er de unges tur til at gå på scenen i kampen om stolene. Det er fredag klokken 20 på DR1 og DR TV.