X Factors nye stjerne skamrost af dommerne: Det er helt sygt

15-årige Mia blæste dommerne bagover med sin hjemmekomponerede kærlighedssang.

15-årige Mia tog X Factor-dommerne med storm, da hun bevæbnet med en ukulele gik til audition i Aarhus.

Til sin audition fik Mia store roser for sin smukke sangstemme, men også hendes sangskrivertalent blæste dommerne bagover. Hun sang nemlig et nummer, hun selv havde skrevet for dommerne.

- Jeg er målløs. At der kommer én ind, der kan blive så stor en sangskriver, som du kan. Hver en linje sidder knivskarpt. Seriøst talent, lød det fra en begejstret Remee efter Mias optræden.

Det giver et rush at åbne op og vise alt frem på den måde. Det er en ret ubeskrivelig følelse.

15-årige mia om at skrive sine egne sange

Og for Mia, der først lærte at spille på ukulele sidste sommer, var det en stor oplevelse at få ros fra så prominent en dommertrio.

- Det er helt sygt. De har alle tre virkelig styr på sangskrivningens kunst, så det var et kæmpe cadeau, at de kunne lide min sang. Det er vildt fedt at få så meget ros for noget, man brænder for, siger hun.

Sang om forlist kærlighed

Sangen 'Sick', som Mia sang for dommerne, er som mange andre kærlighedssange baseret på Mias egne oplevelser med en tidligere kæreste.

- Musikken var min måde at komme ud med nogle følelser på. Når man sidder og tager sig tid til at sætte ord på sine følelser i en sang, så opdager man tit nogle ting, man ikke havde tænkt på før. Det er rart at sætte ord på sine følelser.

For Mia er det som terapi at skrive sange, men samtidig er det også grænseoverskridende at skulle dele sine inderste tanker med resten af verden.

- Det giver et rush at åbne op og vise alt frem på den måde. Det er en ret ubeskrivelig følelse, fortæller Mia, der har sunget hele sit liv.

15-årige Mia fra Ølsted gik ubesværet videre i X Factor fredag aften. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

Genkendt på gaden

Og Mias følelsesladede optræden i X Factor er blevet mødt med mange positive reaktioner, både fra familie og venner og ude på internettet.

- Der var endda én på Facebook, der skrev, at hun kunne genkende mig. Hun havde set mig sidde nede på gaden og spille, lyder det med et grin fra det 15-årige sangtalent, der bor i Ølsted.

- Jeg har nærmest kun fået positive reaktioner, og folk bakker så meget op. Det er jeg virkelig taknemlig for, slutter X Factors nye stjerne.

Du kan høre Mia synge sit nummer 'Sick' for dommerne i videoen øverst.