X Factors største charmetrold: Her er Baraa i dag

Den kun 15-årige Baraa Qadoura fejede benene væk under dommerpanelet, da han deltog i X Factor i 2015. I dag har han nye fremtidsdrømme.

I 2015 trådte Baraa Qadoura ind ad X Factor-dørene, og allerede inden han havde sunget for dommerne, havde hans charme forført både Remee, Lina Rafn og Thomas Blachman.

Da han efterfølgende gik i gang med at synge Shontelles kæmpehit ’Impossible’, blæste han alle tre dommere af stolene, og hansaudition sluttede af med en stor klapsalve fra hele dommerpanelet.

På det tidspunkt var Baraa Qaduoura kun 15 år gammel, men alligevel besad han en af de største stemmer, X Factor nogensinde havde hørt – og den tog ham helt til kvartfinalen.

En helt ny hverdag

- Det, jeg husker tydeligst fra X Factor-tiden, var, at mine uger var fuldt bookede. Selvom man kun var i tv’et om fredagen, var det jo alle ugens dage, man var i gang. Hver dag foregik der noget nyt, fortæller Baraa Qadoura om sin tid i X Factor og fortsætter:

- Jeg flyttede ind i en lejlighed i København med nogle af de andre deltagere, og det var virkelig fedt, men det var også rigtig svært for mig, for jeg så ikke min familie lige så meget, som jeg var vant til. Jeg var hele tiden til møder, prøver og alt muligt andet, så det var meget hårdere, end jeg havde regnet med.

Den unge stjerne kom under Remees vinger; et samarbejde som Baraa Qadoura blev rigtig glad for.

- Det var virkelig fedt at have Remee som mentor, for jeg kunne rigtig godt lide ham. Han havde styr på alt og havde hele tiden en klar idé om, hvad han ville med mig, og det var fedt, fortæller Baraa, der i løbet af sæsonen havde mange mindeværdige optrædener, men én husker han dog helt klart:

- I tredje liveshow sang jeg David Guetta og Kelly Rowlands nummer ’When Love Takes Over’, og det er helt klart den optræden, jeg husker bedst, og som jeg selv synes, var min bedste, lyder det fra Baraa Qadoura.

Optrædenen begejstrede både dommere og seere, men aftenen tog noget af en drejning, da Baraa senere endte i farezonen for første, men ikke sidste, gang.

Farezonen kom nemlig desværre til at kendetegne den unge sangfugls tid i X Factor.

'Jeg var måske for ung'

- Jeg blev den deltager, der stod flest gange i farezonen, og jeg var selvfølgelig glad for, at jeg fik lov til at gå videre, men det var også rigtig hårdt, forklarer Baraa Qadoura.

Det unge sangtalent stod i farezonen tre uger i træk, før dommerne lige inden semifinalen besluttede, at den ikke gik længere.

- Jeg synes ikke, det var slemt at ryge ud, for jeg havde affundet mig med det. Det værste var i stedet ugen før, hvor jeg var i farezonen mod Tannaz, lyder det fra Baraa Qadoura.

Tannaz var også i ’Under 23’-kategorien og boede i samme lejlighed som Baraa, men det, der gjorde situationen ekstrahård, var, at de to var blevet rigtig gode venner i løbet af sæsonen.

En person, der om muligt havde det endnu sværere, var deres mentor Remee, der skulle sende en af sine to live-deltagere hjem.

- Da jeg stod der, ønskede jeg næsten, at det var Tannaz, der skulle gå videre. Jeg var kun 15 år og vidste ikke så meget. Jeg gik i 9. klasse, og mit liv var ikke startet endnu, så jeg kunne godt vente, og så kunne Tannaz have fået chancen for at udleve sin drøm, fortæller Baraa Qadoura og fortsætter:

- Jeg var ung, måske for ung, og jeg ved ikke, om jeg var klar til X Factor, selvom det var dét, jeg ville på det tidspunkt. Remee havde masser af erfaring, så jeg stolede blindt på ham og hans valg og glemte nogle gange at lytte til mig selv. Remee gjorde intet forkert - han vidste, hvad der var godt, men jeg glemte at lytte til mig selv og mærke efter, om jeg var tryg i de forskellige situationer.

Tryghed fandt Baraa Qadoura dog i sin egen kategori, hvor han sammen med Tannaz og Emilie Esther udgjorde de tre live-deltagere.

- Vi blev alle tre virkelig gode venner, og det er vi stadig den dag i dag. Det betød meget, at vi tre havde hinanden, og jeg er så glad for, at jeg fandt dem i programmet, og at jeg stadig er i kontakt med dem, lyder det.

Nye drømme forude

Venskaber er ikke det eneste, Baraa Qadoura fik ud af at være med i programmet. Det var nemlig under X Factor, han fik øjnene op for en anden drøm og karrierevej end musikken.

- Jeg har aldrig været en person, der kunne style mig selv. Jeg er lidt større end andre, så jeg har svært ved at finde normalt tøj. Da jeg var med i X Factor, gik det op for mig, hvor sjov og spændende styling er.

Den tidligere X Factor-deltager er i gang med at færdiggøre sin HF, men derefter er der ingen tvivl om, hvad der så skal ske med stylistdrømmene:

- Jeg søger ind på designteknolog-uddannelsen i Herning til sommer, og forhåbentligt kommer jeg ind. Det vil jeg hvert fald rigtig gerne, lyder det fra Baraa Qadoura.

Drømmen er en anden, end den var for nogle år tilbage, da han deltog i X Factor. Men musikken er stadig en stor del af den tidligere deltagers liv.

- Jeg er med i en danse- og debatgruppe, der hedder ’Black Top Team’, hvor vi synger, rapper og breakdanser. Jeg kom med sidste sommer, og det er en god måde for mig at arbejde videre med min sang, fortæller Baraa Qadoura og fortsætter:

- Vi vandt Muskelsvindfondens ’Plads til Forskelle’-pris, fordi vi med vores dans, sang og debat nedbryder fordomme og taler åbent om problemer. Og det var L.O.C., der overrakte den, så det var vildt fedt!

Og netop L.O.C., der rigtigt hedder Liam O’ Connor, har selv været medlem af gruppen, da han var upcoming rapper.

- Jeg er rigtig glad for at være med i gruppen. Det sørger for, at vi unge har noget sjovt at lave i stedet for at ende i andre baner, som man godt kan, når man kommer derfra, hvor jeg gør, forklarer den tidligere deltager.

Baraa Qadoura er for nyligt flyttet hjemmefra, men bor stadig i samme område. I dag er han 18 år, og selvom stylistdrømmene er kommet ind i billedet, er der dog ingen tvivl om, hvad den allerstørste drøm for ham er:

- Jeg drømmer stadig om en musikkarriere, og håbet er der 100 procent. Jeg ved ikke, om jeg var moden nok til at deltage, da jeg var med i X Factor, men jeg lever efter 'everything is meant to be', og der var en grund til, at jeg var med. Alle veje fører til noget andet, og nu må vi se, hvor jeg ender.

Facebook
Twitter