Onsdag afsløres de: Hvem skal være dommere i X Factor?

DR er klar med tre dommere til den kommende sæson af Danmarks største tv-show.

Lina Rafn er ude. Hvem skal afløse hende? Og mon Remee og Thomas Blachman tager en runde mere? Det bliver afsløret på et pressemøde onsdag kl. 14. (Foto: Bjarne Bergius Hermansen © dr)

Hvem skal være dommere i X Factor? Rygterne har svirret hele sommeren, siden Lina Rafn i juli meddelte, at hun efter sammenlagt fire sæsoner trækker sig fra Danmarks største tv-show.

Nu har DR fundet tre dommere til næste omgang af X Factor, og onsdag bliver de præsenteret på et pressemøde på Langelinie Pavillonen i København. Dr.dk sender live derfra, så du kan møde trioen, så snart den bliver afsløret.

- De er meget spændte alle tre. Optagelserne begynder allerede i næste uge, og de glæder sig sindssygt meget til at komme i gang, siger underholdningschef i DR, Jan Lagermand Lundme.

Mange kandidaterne til casting

Jan Lagermand Lundme vil ikke kommentere, om det bliver gengangere eller helt nye ansigter, som seerne får at se ved dommerbordet, når niende sæson af X Factor løber over tv-skærmen til nytår.

- Vi har holdt casting og haft mange forskellige kandidater indover, siger han.

X Factors dommere
  • 2016: ?
  • 2015: Thomas Blachman, Remee, Lina Rafn
  • 2014: Thomas Blachman, Remee, Lina Rafn
  • ​2013: Thomas Blachman, Anne Linnet, Ida Corr
  • 2012: Thomas Blachman, Pernille Rosendahl, Cutfather
  • 2011: Thomas Blachman, Pernille Rosendahl, Cutfather
  • 2010: Remee, Pernille Rosendahl, Soulshock
  • 2009: Thomas Blachman, Remee, Lina Rafn
  • 2008: Thomas Blachman, Remee, Lina Rafn

- Vi genskaber situationen fra en audition, hvor en deltager kommer ind og synger foran tre dommere. Det filmer vi, og så ser vi, hvordan de fungerer sammen. Det handler ikke kun om den enkelte dommer, men også om kemien mellem dem. Og så vil vi ikke have tre dommere, der er ens, men som har en forskellig tilgang til musik, så vi får nogle gode diskussioner om smag og genrer. Det skal gå op i en højere enhed.

Optagelserne starter i næste uge

Optagelserne til X Factor begynder 19. august i DR Byen og fortsætter 25. august hos DR i Aarhus, hvor tusindvis af håbefulde sangtalenter kommer til den såkaldte precasting. Her skal de vise, de har X Factor nok til at gå videre og optræde for dommerne til auditions.

- Der allerede virkelig mange, der har meldt sig til, men man kan stadig nå at komme med, siger Jan Lagermand Lundme.

- De tre dommere er virkelig kompetente og dygtige, så som deltager kan man lære meget af dem og få hjælp til at komme videre med sin sangkarriere. Og så får man selvfølgelig hele oplevelsen af X Factor indefra, når man melder sig til.

Se pressemødet med X Factor-dommerne her på dr.dk onsdag 12. august fra kl. 14. Meld dig til X Factor-precasting her.