Patricia

Den 32-årige Patricia er X Factors syngende husmor. Derhjemme går hun med sin 7-årige søn og synger på livet løs, når hun da ikke dyrker filmhobbyen eller designer sit eget tøj.

Patricia præsenterer sig selv

Den 32-årige Patricia er X Factors syngende husmor. Derhjemme går hun med sin 7-årige søn og synger på livet løs, når hun da ikke dyrker filmhobbyen eller designer sit eget tøj.

Det er især jazzen og soulmusikken, der begejstrer den frisøruddannede Patricia, der bruger næsten alle sine vågne timer på at synge derudad. Hun har medvirket i flere forskellige bands gennem årene, og efter talrige opfordringer på at gøre noget ved sagen og få udnyttet sangtalentet, meldte hun sig så som 32-årig til X Factor. Det helt rigtige tidspunkt, mener hun selv:

- Jeg er glad for, at jeg har ventet til nu, for det er først nu, at jeg har modet til at være 100% mig selv, og det håber jeg at Danmark vil tage godt imod. Jeg er quirky, klodset og akavet, og sådan generelt falder jeg tit udenfor forskellige kategorier. Det sætter jeg stor pris på nu, men det har taget mig lang tid at nå dertil. Jeg har været nødt til at finde ro med, at jeg ikke er normen.

Patricia stoppede med at arbejde, efter hun fødte sin søn, der i dag er 7 år gammel. Udover at være sanglærke er Patricia også både filmentusiast og fashionista, og hun designer og syr sågar sit eget tøj. Hun har en stærk personlighed, der både rummer en karakteristisk bestemthed og et højt humør. Hendes selvbevidsthed er stærk, og som Blachman udtrykker det:

- Patricia er autistisk god til at være Patricia, og hun synger virkelig med sin egen stemme. Det må man give hende.

Jeg har fået en meget større tro på mig selv på grund af Blachmans utrættelige tro på mig.

Patricia om sit særlige forhold til Blachman

Om sin stærke personlighed fortæller hun selv:

- For mig har det været vigtigt ikke at gå på kompromis med mig selv. Jeg er med i X Factor, fordi det føles rigtigt. Jeg har en masse jeg gerne vil ud med, og det er det eneste, jeg kan se mig selv lave.

Lige siden Patricia første gang sang for Blachman og de øvrige dommere, har der været en helt særlig kemi mellem de to. Den kemi har Patricia fået meget ud af:

- Jeg føler virkelig, at Blachman forstår, hvad det er, jeg vil, og hvem jeg er. Helt fra starten har jeg følt, at jeg har været fri til at være 100% mig selv, når jeg er sammen med Blachman, og det hjælper utrolig meget i den kreative proces. Han har været fantastisk til at få mig ud af min skal og til at få mig til at acceptere min sårbarhed. Det føler jeg, at jeg bliver en bedre sanger af, for jeg har fået en meget større tro på mig selv på grund af Blachmans utrættelige tro på mig.

(Foto: Brummer © DR)

PATRICIAS BLÅ BOG

Beskriv din personlighed og dine særpræg i én sætning.
- Jeg er for det meste altid glad og ser livet fra de lyse sider, men er også meget bevidst om livets skyggesider.

Beskriv dit mest pinlige øjeblik.

- Jeg bliver generelt ikke pinlig berørt. Det tror jeg, at jeg holdt op med i en ret ung alder, for jeg gør noget mega pinligt konstant. Jeg kan dog nævne første gang jeg optrådte: Dér turde jeg ikke synge alligevel, men gik i panik og blev stående på scenen hele sangen igennem uden at sige en lyd - og sagde pænt "tak", da jeg gik ned.

Fortæl os tre spændende ting om dig selv.

- Jeg er allergisk overfor alt for mange ting. Jeg kan blive irriteret over, hvordan folk lukker øjnene overfor verdens grusomhed. Og så spiser jeg alt for meget slik - så meget, at jeg tit bliver dårlig.

Hvad kan gøre dig rigtig glad?

- Jeg kan blive glad over de mindste ting. Jeg griner mange gange på en dag. Men min dreng giver mig en lykkefølelse, når han siger noget uventet, og jeg bliver glad, når jeg mærker, at mennesker tænker på hinanden.

Hvem eller hvad inspirerer dig?

- Livet inspirerer mig generelt. De små underfundigheder ved tilfældige mennesker, f.eks. personer der lever på deres egne præmisser, inspirerer mig meget.

Hvilken person beundrer du mest og hvorfor?

- Jeg beundrer Thomas Blachman for hans evne til både at være hudløst ærlig, men samtidig være et af de varmeste mennesker, jeg har mødt.

Hvorfor mener du, at du har x-faktor?

- Jeg ved ikke, om jeg har x-faktor, men jeg er ærlig omkring mig selv og vil gerne dele alt, hvad jeg har, og hvem jeg er med Danmark. Om jeg har noget at give af, må være op til den enkelte, der ser eller hører mig, at bedømme.

Nævn tre favoritsange, som du kunne forestille dig selv at synge.

- Angus & Julia Stone 'And the Boys',
Etta James 'I'd Rather Go Blind',
The Temptations 'My Girl'.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f93ea11f9d1b2c78a8behttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f75fa11f9d1b2c78a7cbhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f6e7a11f9d1b2c78a792http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f902a11f9d1b2c78a894http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f66fa11f9d1b2c78a756http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f633a11f9d1b2c78a73bhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f5f7a11f9d1b2c78a720http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f5bba11f9d1b2c78a6f9http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f5baa11f9d1b2c78a6e7http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f57fa11f9d1b2c78a6d8http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f57fa11f9d1b2c78a6d2http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f543a11f9d1b2c78a6b4http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f543a11f9d1b2c78a6c0http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326f542a11f9d1b2c78a6b1