Rasmus og Babou går i studiet

Der ligger mange dages forberedelse forud for hvert liveshow, fortæller Babou og Rasmus, der viser rundt i pladestudiet, hvor de hver uge arbejder med Cutfather.

Rasmus i Cutfathers pladestudie

Det er tirsdag eftermiddag, og på fjerde sal i det gamle pakhus på Islands Brygge summer der af aktivitet.

- Nu er vi oppe, hvor Cutfather har studie. Her bruger vi hver tirsdag på at indspille det, som vi skal synge om fredagen, så vi har fuldstændig styr på det, forklarer Rasmus, som sammen med Babou har indvilget i at vise dr.dk/xfactor rundt i pladestudiet.

Cutfather nemlig på, at hans tre unge deltagere indspiller deres sange i hans studie som forberedelse til hver uges liveshow.

- Selvfølgelig synger vi live i X Factor. Men det er mere, så vi kan høre, hvordan det kommer til at lyde på fredag. Og så får man øvet sangen en helvedes masse gange ved at indspille det, siger Rasmus.

Hårdt - og sjovt - arbejde at være med i X Factor
Selvom deltagerne kun skal stå på scenen og synge i tre minutter om fredagen, ligger der masser af forberedelse forud.

- Typisk om tirsdagen er vi her i studiet, hvor vi indspiller nummeret, så man kan høre, hvordan det lyder, og klippe det sammen, så det lyder godt, forklarer Babou.

- Onsdag er man ude ved DR med stylisterne og får noget tøj på og er til lydprøve. Der er også lydprøver torsdag, hvor man får mulighed for at prøve sangene igennem, og tøjprøvning. Fredag går det hele løs: Der er man der tidligt om morgenen. Vi får øvet nogle gange, og så er der generalprøve kl. 4. Så er vi færdige kl. 6, og så spiser vi. Og så kl. 19.30 står vi stand-by. Og så kl. 20 er vi klar til liveshowet!

Det kræver med andre ord masser af hårdt arbejde at være med i X Factor.

- Hårdt og hårdt… Det er sjovt! Der er faktisk ret meget arbejde bag ved det - men det er "part of the game".

Se videoerne med Babou og Rasmus her på siden.