Remee: - Et magisk forløb

At se talenterne udvikle sig, var den største oplevelse for Remee i 1. sæson af X Factor: "Den udvikling, som Laura, Basim og Martin gik igennem, var fantastisk."

At se talenterne udvikle sig, var den største oplevelse for Remee i 1. sæson af X Factor: "Den udvikling, som Laura, Basim og Martin gik igennem, var fantastisk."

Dr.dk/xfactor har mødt produceren og X Factor-dommeren.

Der er 5 gange så mange til audition til X Factor denne gang som sidste år. Er du overrasket over den store interesse?
- Det er meget vildere, når du ser køen, end du kunne have forestillet dig. Men nej. Det har været et fuldstændig vanvittigt cirkus at være en del af, og det har jeg ligesom vænnet mig til - det er bare overdrevet det, der foregår med det her show. Hvis bare kvaliteten er nogenlunde ligeså god som sidst relativt, så tegner det jo godt, for der er flere at tage af.

Hvad håber du, du kommer til at opleve i den nye sæson?
- Jeg håber, vi finder nogen, som skaber ny magi, og at vi finder nogen, som er inspirerende og repræsenterer noget, vi ikke har set før. et skal være noget, som ryster os på en eller anden måde. Og det satser jeg på og forventer, at vi får.

Hvad kigger du efter, når du skal vurdere en sanger?

- Jeg kigger efter arketyper, personlighed, karisma. Folk som hviler i sig selv, og hvor jeg tror på det, som kommer ud af dem. Ægthed, oprigtighed, ærlighed. En distinkt stemme.
For mig handler det om at være en vedkommende sanger. Det er ikke så meget et spørgsmål om, du er et teknisk vidunder for mig. Mange af verdens bedste sanger har sunget ad helvede til. Bob Dylan for eksempel. Det er ikke folk, som har sunget specielt dygtigt, men de har sunget ærligt.

Hvad forstår du ved "x-faktor"?
- Den, der var det bedste eksempel på X factor sidste år, var Basim. Der var ikke en kæft, som kunne forstå, hvad jeg havde gang i med ham. Men jeg syntes, at der var noget ved ham, som bare kunne bruges til noget. Du kan ikke sige, at det er fordi han synger fantastisk dygtigt og er vildt disciplineret og kan sine ting. Det er ingen af de gængse kvaliteter, som gjorde, at han blev en stjerne. Det var fordi, han havde et eller andet ekstremt at komme med i sin personlighed og inspirerede folk på alle mulige andre planer.

Har du et godt råd til deltagerne, om hvordan de bedst gør indtryk på dig?
- If you wanna make it, don't fake it. Kom ind, vær dig selv, hvil i dig selv. Jo mere du er dig selv, jo mere tilfører du. Jo mere du prøver at være ligesom alle andre, jo mindre tilfører du. Det synes jeg gælder i alle mulige henseender og i særdeles også her. En af grundene til, at det her show er blevet så stort, er at det repræsenterer en masse and bare musik. Det repræsenterer en masse om at klare sig, og hvor vigtigt at have personlighed og karisma.

Hvis du skal kigge tilbage, hvad var så din største oplevelse i første sæson af X Factor?
- Det var en stor, ekstrem oplevelse, synes jeg. Vi havde et magisk forløb med alle mine deltagere, og udover at vi havde det skide sjovt hele holdet, så synes jeg, at den udvikling, som Laura, Basim og Martin gik igennem, var fantastisk. Og så selvfølgelig at stå på Rådhuspladsen med 75.000 mennesker. Og hele det vanvittige cirkus ens eget liv udvikler sig til. Der er mange rystende scenarier og vilde episoder, og der er sket meget.

Hvad har det betydet for dig at være med i X Factor, både personligt og for din karriere?
- Det har ikke betydet det store for min karriere, for jeg lever af at skrive sange i udlandet, og det har jeg bare fortsat med. Det eneste, det har betydet, er, at der har været lidt færre af dem, når jeg har brugt så meget tid på det her. Men det skræper dine sanser om, hvad du leder efter og ser efter og sætter pris på. Når man får lov at køre flere tusinde mennesker igennem for at se, hvem der har noget, som kan bruges til noget, så bliver du til sidst ekstrem skarp på, hvad der er, og hvad der ikke er. Det er en gave at få lov at udvikle sine sanser på den måde.

Du har de samme meddommere som i første sæson. Hvordan synes du, at I tre dommere supplere hinanden?

- Vi har en god kemi. Det er lidt ligesom at være i et band. Og så er det er band med tre store egoer på hver sin måde og fra hver sin vinkel. Ligesom jeg siger, at vi leder efter arketyper, så vil jeg sige, at vi tre er det. Der findes ikke to Blach-mænd, der findes ikke to Lina'er, og der findes ikke to af mig.

Sidst tog du dig af solisterne under 25 år, hvilken kategori håber du på, at du får i år?
- Det er DR og Blu, som bestemmer det, så det tør jeg ikke håbe på.

Sidste gang stod du både bag vinderen og 2. pladsen i finalen. Hvad vil du gøre for at gentage succesen?

- Jeg vil gøre, ligesom jeg altid gør.