Remees opskrift på succes

Uge efter uge går de ubesværet videre i programmet, uden at lide tab undervejs. Hvad er det Remee og hans gruppe af unge talenter kan? Få svaret her.

Remee og hans tre unge talenter er den eneste fuldtallige gruppe i X Factor. Uge efter uge går de videre i programmet, uden at lide tab undervejs. Man fristes til at spørge, hvad er det de gør så rigtigt? Er det alene deres åbenlyst store talenter, eller ligger der mon noget andet bag?

Dr.dk/xfactor mødte Remee og hans glade trup lige efter showet og blev afmystificeret.

Jesper: Det siger noget om Remee
Jesper, tydeligvis glad og lettet efter aftenens fine rockpræstation, var ikke et sekund i tvivl om, hvorfor det netop er gruppen med de unge der stadig er intakt:

- Lige præcis dét siger noget om Remee, og noget om hvad han kan. Han er fantastisk! Han giver os en stor arbejdsmoral, og han har så fede folk rundt om sig. Det hele er så professionelt. Remee ser alle de små detaljer, og han ved hvordan han vil have det. Men han elsker også når vi har nogle idéer, og at vi ved hvordan vi vil have det. Og på den måde sætter han alle de små brikker på plads. Jeg har kun ros til Remee. Og beviset er jo at vi alle sammen står her i dag.

Jesper ved dog også, at det ikke alene er Remee, der er skyld i, at den unge gruppe er nået så langt:

- Siden de første auditions, der har jeg rykket mig utroligt meget. Både mentalt og sangmæssigt. Anna er fantastisk hver gang, og udtryksmæssigt har Tine rykket sig rigtig meget, og har åbnet sig op. Hun har jo tidligere været lidt af en lukket bog.

Anna: Det er sammenholdet, der gør det
Anna, der har lyttet intenst fra sidelinjen, nikker anerkendende til Jespers ord og tilføjer:

- Jeg tror faktisk, det er sammenholdet, der gør, at vi er nået så langt. Vores sammenhold er så utroligt. Vi støtter hinanden så meget. Det tror jeg spiller en stor rolle for, hvordan resultatet bliver. Fra Remees side handler ikke om enkeltpersoner, men om at vi alle sammen skal udvikle os, og at vi også lærer noget af hinanden.

- Remee er meget god til at berolige os, og få os til at være sikre i det vi gør. Han er ekstremt god til at ringe til os og høre, hvordan vi har det med det hele. Og så har han den erfaring, der gør, at han ved lige præcis, hvad der passer til os.

Remee: Jeg kunne skrive en bog om hvert sangvalg
Det er tydeligt at mærke, at han er både glad og stolt når han lytter til sine artister. Remee, manden bag de unge talenter, har indtil videre holdt sig netop der - pænt i baggrunden. Men den smilende dommer vil dog også gerne dele ud af sine idéer og erfaringer:

- Jeg kører dem meget som en gruppe. Tine ved præcis, hvad Jesper skal synge og hvorfor. Anna ved, hvad Tine synger og hvorfor. Så ved de, hvor de er i forhold til hinanden. Det har jeg altid brugt meget. De er jo solister, og de er meget unge. Grupperne har jo nogen at støtte sig op ad, men det har mine solister ikke. Derfor er det vigtigt at køre dem som en gruppe, med en klar difference i mellem dem, så de kender hinandens styrker, svagheder og dermed hinandens publikum.

Som X Factor-dommer på tredje år har han udviklet en klar idé om, hvordan han og hans artister skal håndtere turen fra auditions til finale:

- Det er så vigtigt at ligge en fast linje for hver artist, så du har en idé om hvor de kommer fra, og hvor de skal hen, hvad der er deres svagheder og deres styrker. Så er der heller ikke nogen tilfældigheder i sangvalgene. Jeg kunne skrive en bog om hvert sangvalg, og alle beslutninger vedrørende mine artister.

- Det jeg vil ultimativt, er at udvikle dem individuelt, og få dem til at skinne. Og få folk gjort opmærksom på alle deres facetter og få en kredibilitet omkring det, de står for som artister. Og hvis jeg tager en forkert beslutning, så bliver jeg straffet for det. Uanset hvad jeg og de andre dommere mener, så er det jo folkets beslutning, der tæller.

Følg Remee og hans tre solister i X Factor hver fredag kl. 20 på DR1.