Revisor gransker DRs sms-afstemninger

Det uafhængige revisionsfirma Deloitte har indgået aftale med DR om at overvåge sms-afstemningerne i X Factor. - Det glæder mig meget, at vi nu kan komme tvivlen til livs, siger DRs underholdningschef.

DR har nu en konkret aftale på plads med det uafhængige revisionsfirma Deloitte om overvågning af såvel semifinalen som finalen ved X Factor 2010. Det oplyser DR i en pressemeddelelse fredag.

- Det glæder mig meget, at vi nu kan komme tvivlen til livs om vores sms-afstemninger. Seerne skal selvfølgelig kunne regne med, at vi respekterer deres afgørelse, at deres stemmer bliver talt med, og at vi har det korrekte resultat hver gang, siger DRs underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme.

Revisor: Ingen snyd i afstemningerne

Revisoren fra Deloitte har desuden gennemgået de sms-afstemninger, der har været afholdt i de fem foregående X Factor 2010-liveshows, og har bl.a. konstateret, at der ved alle fem afstemninger har været overensstemmelse mellem antallet af stemmer modtaget i DRs leverandørs systemer og antallet af stemmer, der faktisk indgik i afgørelsen, samt at de to deltagere, som fik færrest sms-stemmer, også var dem, der kom i 'farezonen'.

Samtidig har man gennemgået fordelingen af sms-beskeder ved de fem foregående sms-afstemninger mellem de enkelte teleselskaber såvel hver for sig og som helhed og fundet, at der ikke har været markante afvigelser fra gennemsnittet, der kunne tyde på kapacitetsproblemer eller tekniske udfald i nettet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk