Sådan vælger Remee sine X Factor-stjerner

Når Remee finder deltagere til X Factor, fokuserer han ikke kun på det sangtekniske. For ham er det vigtigere, at deltagerne kan noget på et menneskeligt plan.

Det har ikke været nogen hemmelighed, at de tre dommere i X Factor er glade for at arbejde sammen igen om det fælles projekt: At finde artister med x-faktor. Men når Superbootcamp ruller over skærmen på fredag, skal deltagerne koges ned til ni, og dommerne have deres egen kategori. Så bliver dommerne konkurrenter og ikke bare gode kolleger.

Når Remee vælger artister til X Factor ud, så kigger han på nogle bestemte egenskaber hos de enkelte deltagere.

- Jeg kører meget på min intuition, om der er noget, der rører mig i dén person og dén stemme. Jeg leder efter en ren musikalitet, og en deltager, som kan få tiden til gå i stå og få en tilstedeværelse frem.

Et fantastisk eksempel på et menneske

Det er dog langt fra kun de tekniske egenskaber, han kigger efter. For Remee er det næsten vigtigere, at deltagerne har nogle menneskelige egenskaber, som kan give noget energi videre, når de skal ud og synge for hele Danmark.

- Jeg leder efter nogle arketyper, som i bund og grund er nogle fantastiske eksempler på dét at være et menneske. En stemme, der kan give os noget humor og noget energi til det her land.

Når han tænker tilbage på sin tid i X Factor, har de deltagere, der har været under Remees vinge, altid været mennesker, han er kommet til at holde meget af.

- Det har altid været mennesker, som voksede, jo mere, du hjalp dem på vej. Jo mere du fik dem til at tro på sig selv, jo mere indtagende blev de som mennesker, fortæller han.

Se hvilke deltagere og hvilken kategori Remee får denne gang, når X Factor Superbootcamp sendes på fredag kl. 20.00 på DR1.

Facebook
Twitter