Sanne Salomonsen

Hele Danmarks rockmama, Sanne Salomonsen, gør veteranerne Remee og Thomas Blachman selskab ved dommerbordet i 11. sæson af X Factor.

Sanne Salomonsen. (Foto: Martin Fält)

'Jeg har prøvet alt,' sang Sanne Salomonsen i sit store hit 'Hjem' fra 2011.

Men der tog hun alligevel fejl, erkender Danmarks rockmama i dag:

- For så kom X Factor jo, siger hun.

Det danske musikikon kaster sig nemlig ud i helt nyt projekt i rollen som dommer i Danmarks største underholdningsprogram, X Factor, når programmet vender tilbage med sin 11. og sidste sæson på DR i 2018.

- Jeg glæder mig sådan til at få de her talenter og være med til at udvikle dem. Jeg kommer til at stå meget fast på, at dem, jeg vælger, er dem, hvor jeg både kan se sangtalentet og deres x-faktor, siger Sanne Salomonsen.

Vil bruge sig selv på en ny måde

Igennem hele sin karriere, der spænder over fem årtier, har Sanne Salomonsen altid lovet sig selv særligt én ting, og det er netop denne ting, der nu har fået hende til at sige ja til X Factor.

- Jeg har altid gjort det, at jeg hvert fjerde år har sagt ja til noget, jeg ikke vidste, om jeg kunne, siger hun og fortsætter:

- Man skal tage ansvar for sin egen karriere, og det kan jeg gøre ved at sørge for, at jeg hele tiden bliver inspireret og lærer noget. Så derfor kommer X Factor som en super kærkommen udfordring.

- Det bliver skidesjovt

Med sin dommertjans i X Factor skriver Sanne Salomonsen sig ind i rækken af succesfulde danske sangerinder, der skal forsøge at hamle op med Remee og Thomas Blachman, som har været med i henholdsvis otte og ti sæsoner.

- De er vidunderlige. De er kloge, de er dygtige, de er vildt begavede, og så kan jeg godt lide den der coolness, de har, for det er du nødt til at have for at kunne være meget konkret og nøgtern og alt det, man skal være. Så jeg føler, at jeg som en sej kvinde kommer til at sidde mellem to virkelig seje mænd, og jeg tror faktisk, det bliver skidesjovt, siger hun.

Hele Danmarks rockmama

Den i dag 62-årige sangerinde debuterede med sin første soloplade i 1973 og har siden da udgivet et utal af album både som solist og sammen med blandt andre Sneakers, Anne Linnet Band og Cowgirls.

Gennem sin karriere har hun også lavet succesfulde samarbejder med andre store, danske stjerner som Thomas Helmig og Søs Fenger.

I 2006 blev hun på tragisk vis ramt af en blodprop i hjernen, men hun vendte i 2009 stærkt tilbage med albummet 'Unico', der rummede megahittet 'Taxa'. Siden da har hun udsendt tre yderligere album – senest i maj 2017, hvor 'Baby Blue' udkom.

Blandt Sanne Salomonsens store hits er 'Kærligheden kalder', 'Den jeg elsker', 'Hvis du forstod' og 'Taxa'.

De senere år har Mads Langer og Burhan G desuden opnået stor succes med genindspilninger af Sannes hits 'Overgi'r mig langsomt' og 'Jeg' i live'.

Facebook
Twitter