Thomas Blachman

Efter en pause på en enkelt sæson er Thomas Blachman atter en del af dommerpanelet i X Factor. Han glæder sig til at udnytte programmets brede format til at give både seere og deltagere en oplevelse i særklasse.

Efter en pause på en enkelt sæson er Thomas Blachman atter en del af dommerpanelet i X Factor. Han glæder sig til at udnytte programmets brede format til at give både seere og deltagere en oplevelse i særklasse.

Jazzmusiker, komponist, producer, forfatter - og endnu engang X Factor-dommer. Thomas Blachman fungerer i mange roller, og nu vender han tilbage til den rolle, som langt de fleste danskere kender ham i.

- Siden sidste gang, jeg var dommer i X Factor, har jeg af indlysende årsager været en del i kontakt med mig selv, da det nu engang er det, jeg lever af. Man kan sige, at jeg har fået ladet batterierne op og føler en stor glæde.

Blachman understreger, at han imidlertid ikke ligefrem er blevet lalleglad:

- Faktisk har jeg udviklet lidt af et temperament på det sidste.

Et meget bredt format

Om motivationen for at vende tilbage til programmet fortæller Blachman følgende:

- X Factor er et program, der på mange måder kan noget enestående. Jeg føler mig forstået i dette format. Det er meget bredt, og det kan indeholde alt det, du har mod til at putte ind i det for netop at give såvel seerne som deltagerne en oplevelse i særklasse. Og for netop at løfte og forløse det forhåbentligt helt særlige hos de kunstnere, jeg måtte få ansvaret for.

Hos DR er man begejstret for Blachmans tilbagevenden til dommerstolen. Underholdningsredaktør Jan Lagermand Lundme forklarer:

- Vi er meget glade for at have Blachman med igen. For mange mennesker er navnet Thomas Blachman synonymt med X Factor - både programmet og begrebet - og jeg fornemmer, at han vender tilbage til programmet i absolut topform.

Den hæderkronede karriere

Thomas Blachman har en hæderkronet musikerkarriere bag sig, der blandt har resulteret i hele fem Danish Music Awards, blandt andet for sit samarbejde med Al Agami og Remee i 1994 og for sin sangskrivning og produktion på Caroline Hendersons album Cinemataztic fra 1996.

Han har studeret på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, hvor han dedikerede sig til slagtøjet, og på Berklee College of Music i Boston, hvorfra han har en bachelorgrad i jazzkomposition og arrangement.

X Factor, som han første gang medvirkede i for tre år siden, er ikke Blachmans første skridt ud i den brede, folkelige kultur. I 1996 deltog han nemlig i Dansk Melodi Grand Prix, hvor Mark Linn sang hans nummer, "Røde Kinder", som opnåede en andenplads.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5326e3aea11f9d1b2c789fce

FacebookTwitter