Thomas: Et los i røven at blive meldt til X Factor

I mange år har Thomas kæmpet for at blive musiker. Nu får den 29-årige skolelærer fra København chancen for at vise sit talent i X Factor - takket være hans venner, der meldte ham til.

Thomas Ring audition

I mange år har Thomas kæmpet for at blive musiker. Nu får den 29-årige skolelærer fra København chancen for at vise sit talent i X Factor - takket være hans venner, der meldte ham til.

Dr.dk/xfactor har mødt Thomas, som gik videre fra X factors første udsendelse fredag aften.

Hvad laver du til hverdag?
- Til daglig er jeg lærer på Hellerup Skole, hvor jeg er klasselærer i en 2. klasse. Jeg spiller ikke i noget band, men jeg skriver sange og indspiller lidt af min egen musik, men det er ikke noget, som er signet.

Har du fulgt med i X Factor de to første sæsoner?

- Jeg har ikke set det alt sammen, men jeg har fulgt med, fordi det handler om musik. Jeg har holdt øje med, om der kom et magisk øjeblik i de her performances. Det, der er fedt ved programmet, er den spænding, der er i luften. De gange, hvor deltagerne er ved at vælte af nervøsitet, er det allerstærkest. For så kan man mærke det derhjemme. Musik kører på noget følelsesmæssigt, og der er altid en uvished om, hvem der bliver stemt hjem. Så det blev jeg fanget af.

Hvordan har du fundet på selv at melde dig til programmet?
- Jeg har kæmpet for at blive musiker i mange år. Nu bliver jeg snart 30, og jeg tænkte, at nu skulle jeg tage en chance, give mig selv et los i røven og se, om jeg kan noget i stedet for at gå og gemme på det.
Det var faktisk nogle af mine venner, som meldte mig til X Factor. De havde godt nok advaret mig først. Jeg var rimelig tæt på ikke at komme, for jeg skulle have fulgtes med en af mine venner derud. Men han drak sig mega stiv dagen før, så han dukkede ikke op, og han tog ikke telefonen, når jeg prøvede at ringe til ham! Så tænkte jeg: "Nu tager jeg derud alligevel!" Og det gjorde jeg så.

Hvad synger du til din audition?

- Jeg synger 'The Blower's Daughter' med Damien Rice. Det er en fantastisk smuk sang, og så passer den godt til min stemme - sådan en singer-songwriter-stil. Jeg fandt ud af, at jeg kunne lave den om, så jeg på relativt kort tid - for man har kun 1½ minut - kunne starte acapella, så komme musik på, og så bygge den op til et klimaks. Der er ligesom en rejse. Man får vist min vokal gøre nogle forskellige ting.

Inden du skulle optræde for dommerne, var du igennem en "precasting". Hvordan foregik det?
- Man stod og ventede i tre timer, så kom man ind, og så ventede man tre timer mere, og så ventede man lidt mere. Og så kom man endelig ind og sang 1½ minut foran to dommere, som sagde: "Du er gået videre!" Så fik man en gul seddel - og det var det.

Hvordan gik det så, da du endelig skulle ind foran Remee, Pernille og Soulshock?
- Jeg var meget nervøs, det var jeg faktisk. Jeg kunne også mærke på mig selv, at jeg lagde lidt bånd på mig selv, da jeg snakkede med dommerne. Men da jeg så begyndte at synge, så kom jeg ind i en slags "safety zone", ind i min egen verden med mig og min guitar. Dér føler jeg mig ligesom hjemme. Jeg synes selv, det gik meget godt, men jeg tror faktisk, det gik bedre til precastingen.