Thomas: - Jeg føler mig lidt alene

Han klarede sig sikkert i gennem aftenens show, men er nu, med Daniels exit, Pernilles sidste finalist. Thomas føler sig en smule alene.

Først var det Peter, og så var det Daniel. Gruppen med deltagerne over 25 år er nu nede på én person, og det sætter sine præg, på netop ham.

Dr.dk/xfactor mødte en lettere omtumlet Thomas, efter en følelsesladet afsked på scenen i X Factor-studiet i DR Byen.

Pernilles sidste chance
I aftenens X Factor live show var løbet desværre kørt for Daniel, der måtte sande at hans tid i programmet var slut. Dermed blev Thomas den sidste af Pernilles deltagere, der er tilbage til at tage kampen op mod The Fireflies og overmagten, som Thomas så malerisk beskriver Remee og hans stadigt intakte hold:

- Jeg kan godt mærke, at jeg føler mig lidt alene. Og man føler sig også lidt oppe mod overmagten, altså Remee. Det er lidt hårdt. Men et eller andet sted, så gør jeg jo bare det jeg gør, og så må jeg jo bare tro på at det er godt nok. Og jeg synes jeg er god. Jeg synes jeg kan det jeg kan. Men om det er godt nok i denne her sammenhæng, det ved jeg ikke.

Det bliver mere kedeligt
Indtil nu har der ikke været noget slinger i valsen. Thomas har klaret sig sikkert igennem alle 4 live shows, men finalen nærmer sig hastigt, og tingene spidser til. Blandt andet må han sige afsked til flere og flere af sine nye bekendtskaber, som samtidig bliver tættere og tættere venner. Og det er selvfølgelig ikke nemt:

- Jeg kan simpelthen ikke bedømme om det var retfærdigt det der skete i dag. Jeg har ikke fået hørt de to nok. Jeg hørte Tine, og jeg synes hun gjorde det godt, og jeg synes også Daniel gjorde det godt. Og Daniel han tilfører fandeme det her program noget. Og det kan man godt sige, at han gør i højere grad end nogen andre. Og det er altså ikke nødvendigvis møntet på Tine. Ligesom 8210. De bidrog også med noget som ingen andre gjorde. Så det vil showet bære præg af fra nu af. Det bliver måske ikke ligefrem kedeligt, men det bliver mindre.....Jo, det bliver lidt mere kedeligt, det gør det sgu. Og det synes jeg faktisk er synd.

Det er ægte følelser
Stemningen i presselokalet afspejler Thomas' humør. Det er tydeligt at mærke, at det påvirker alle deltagerne at se deres ven måtte forlade det nye fællesskab. Thomas uddyber:
- Nu har jeg lige mødt Daniel, og jeg ved hvor meget han kæmper for det, og hvor meget han gerne vil det her. Det er jo hans drøm. Og jeg ved Pernille har arbejdet sindssygt hårdt for det, og hun blev også meget ked af det. Så det berør os jo meget.
Det er jo det gør det her program. Det er ægte følelser. Det er ægte tension. Der er sgu ikke noget der er sat op, det er kraftedeme ægte. Det er jo ikke for sjov at Jesper står og tuder fordi Daniel er røget ud. Det er fordi at han var ked af det.

Det skrøbelige og det rockede
Thomas er påvirket af sine følelser, men han er dog også realist, og ved hvilket spil det er han har meldt sig til. Reglerne har været kendt fra starten, så der er dog plads til en smule glæde over hans eget fine resultat, og lidt funderen over hvilken slags artist han håber på at blive, hvis det bliver ham der går hele vejen til den øverste plads på podiet:

- Jeg bliver nok sådan lidt singer-songwriter-agtig, for jeg vil gerne skrive min egen musik som jeg har gjort i så mange år. Det vil jeg gerne. Det er jo det der har været min store drøm altid - at lave min egen plade. Og ligesom jeg har forsøgt at vise til live shows - blandt andet med 'Mad World' i dag - så vil jeg gerne blande det skrøbelige med det lidt mere rockede. Fordi nogle gange så kommer energien også fra det mere stille. I stedet for en stortromme der bare dunker lige i brystet. Så akustisk singer-songwriter, med nogle rock- og popelementer. Det tror jeg det ender med, hvis seerne gerne vil have det altså.

Følg Thomas i X Factor hver fredag kl. 20 på DR1.