Thomas: - Jeg gør det på min egen måde

Man falder igennem, hvis man prøver at efterligne originalen og ikke er sig selv, når man synger covernumre. Det mener skolelæreren Thomas fra X Factor.

Interview med Thomas

- Når jeg synger et nummer, skal jeg kunne gøre det på min egen måde, før jeg kan stå inde for det.

Det slår Thomas fast fra starten - og det er nok nøglen til hans succes i X Factor, hvor han af bookmakerne er tippet som en af favoritterne til at vinde konkurrencen.

En kunstart at synge covernumre
Til daglig spiller den 30-årige skolelærer og fritidsmusiker sin egen musik på guitaren derhjemme, så det er lidt af en udfordring for ham at skulle igennem det ene covernummer efter det andet i X Factor.

- Det er selvfølgelig en anden disciplin, end hvad jeg er vant til. Jeg er vant til at spille min egen musik. Det er en ny kunstart at kunne, fortæller han, da dr.dk/xfactor møder ham foran tv-studiet i DR Byen mandag eftermiddag.

I fredags var det Coldplays 'Viva La Vida', Thomas fortolkede, og der var stor ros fra dommerne til hans indlevelse i nummeret.

- Jeg var utrolig glad for det, som Remee sagde: At jeg fik gjort det på min egen måde og bevaret min integritet. Det betyder sindssygt meget for mig. At jeg ikke synger sangen, så det lyder som et plagiat.

På udebane med Jackson
I denne uge står den på Michael Jackson for deltagerne - en kunstner, som ikke er Thomas' hjemmebane.

- Det er vigtigt den her gang, at jeg lader være med at prøve at gøre det på Michael Jacksons måde, men jeg forsøger at gøre det på min egen måde. For ellers falder man fuldstændig igennem, siger han.

Thomas vil endnu ikke afsløre, hvilket nummer det er, han skal synge, men lidt vil han godt sige om det.

- Det er et helt fantastisk nummer, og det er også en sang, som man kan spille på en akustisk guitar og stadig den og synes, det er en smuk melodi. Når jeg føler den, så kan jeg lige så godt spille mine egne sange som en Michael Jackson-sang!

Se videointerviewet med Thomas her på siden. Oplev ham og de syv andre finalister i X Factor på fredag kl. 20 på DR1.