Thomas: - Lad min begravelse være en fest

Vi kender ham gennem numre som 'Mad World', 'When You Were Young' og 'Man in The Mirror'. Men hvad lytter Thomas fra X Factor selv til, hvilke plader har inspireret ham, og hvad sidder der i hans cd-afspiller lige nu? Mød Thomas og hør om musikken i hans liv - fra barndommen og frem til han engang til begraves.

Vi kender ham og hans fine stemme gennem numre som 'Mad World', 'When You Were Young' og 'Man in The Mirror'. Numre han har valgt sammen med Pernille for at vise hele Danmark hvad han kan. Men hvad lytter han selv til, hvilke plader har inspireret ham mest igennem årene, og hvad sidder der i hans cd-afspiller lige nu?

Dr.dk/xfactor mødte Thomas til en snak om musikken i hans liv.Så MTV hele dagen
Thomas er hurtigt blevet kendt i X Factor, som ham der gør tingene på sin egen måde. Han har, i samarbejde med Pernille Rosendahl, valgt en række sange med stærke og genkendelige melodier. Forkærligheden for netop denne slags musik startede tidligt:

- Den første plade jeg købte, er faktisk også min yndlingsplade of all times. Jeg sad og så MTV - det sad jeg og så hele dagen den gang - og der så jeg 'Mr. Jones' med Counting Crows. I den video har forsangeren en fantastisk udstråling. Jeg tror ikke jeg forstod det hele, men jeg optog det på video, og så hørte jeg den sang 20 gange i streg. Så tog jeg min cykel, og så kørte jeg ned og købte pladen. Lige med det samme. 'August and Everything After' hedder den, og det er stadig min yndlingsplade den dag i dag. Det er en helt fantastisk og hele vejen igennem forrygende plade.

Legede Kim Larsen foran spejlet
Som så mange andre børn, blev Thomas påvirket af forældrenes musikvalg, i en tidlig alder. En påvirkning der må siges hænger ved, den dag i dag:

- I min barndom sad der Kim Larsen på anlægget, så det er jeg vokset op med. Faktisk mest Gasolin. Jeg kunne alle Gasolin sange den gang - og kan det sådan set stadigvæk i dag. Som lille stod jeg derhjemme foran spejlet og efterlignede Kim Larsen. Jeg hørte 'Refrainet er frit' for ikke så lang tid siden - og jeg tror ikke, jeg har hørt den i 20 år - men den er jo helt fantastisk. Det er fuldkommen tidløs musik.

Thomas' teenageår bød, som naturlovene foreskriver det, på et brud med forældrenes musikalske præferencer. Han blev ung og selvstændig, fik langt hår, og musikken skulle passe til:

- I mine teenage-år hørte jeg grunge. Rigtig meget grunge. Det var Soundgarden, Pearl Jam og et band, der ikke er så kendt, der hedder Live. Og Live er jeg stadig afsindigt stor fan af. Deres plade der hedder 'Throwing Copper' er også klart én af mine top 5 plader - nogensinde.

Lad min begravelse være en fest
Efter ungdommens grunge-periode, er Thomas' musikalske spektre blevet udvidet en hel del. Både mod det mere kommercielle, men også tilbage mod de rødder der startede det hele:

- Noget af det mest pinlige jeg har stående derhjemme må være 'Absolute Let's Dance 10' eller sådan noget. 'Cotton Eye Joe' og den slags. Jeg har sindssygt mange cd'er derhjemme, men de er gemt væk, så det er lang tid siden jeg har kigget på det. Ellers har jeg vist også et bånd med Michael Learns to Rock.

- Til min begravelse skulle der spilles... tjah... det ved jeg simpelthen ikke. Det må der være nogle andre der bestemmer. 'Always Look on the Bright Side of Life' er jo en klassiker. Men det er der selvfølgelig så mange, der har sagt. Måske noget med Kiss. Lad min begravelse være en fest - ha ha! Det kunne sgu også bare være Kim Larsen med 'Om lidt'. Simpelt og smukt.

90'erne var fantastiske
Nu står Thomas som bekendt på scenen i X Factor. Og der hersker vist heller ingen tvivl om, at han bliver bakket op hjemmefra af sin kæreste. De to deler passionen for musikken, og det har også påvirket Thomas og hans musiksmag:

- Der er mange sange som minder mig om min kæreste. Min kæreste synger jo faktisk også. Hun synger tit Alanis Morrisette, med et nummer det hedder 'Head over Feet'. Det er nok noget af det der minder mig mest om hende. Så er der et nummer med Phil Collins, der hedder 'Groovy Kind of Love'. Det er nok vores sang. Men vi er jo meget musiske begge to, så der er meget musik, vi forbinder med hinanden og ting, vi har oplevet. Hun spiller også tit en malaysisk sang, som minder mig om hende, så man kan roligt sige, at der er meget forskelligt.

Når han skal opsummere og pege på den musik der har betydet mest for ham, ender han tilbage i 90'erne. En periode, der efter hans mening bød på utrolig meget god musik:

- Counting Crows er klart et af de bands, der har inspireret mig mest. Og også bandet Live. Fordi de har både det stille og de stærke melodier, men også det energiske og det nyskabende. Hvis jeg skal nævne nogle bands efter 90'erne, så er det sådan noget som Damien Rice, som jeg synes er fantastisk. Det samme med Paulo Nutini. Og så opdagede jeg også lige 'Fireflies' med Owl City, da Jesper sang det. Det er et fantastisk nummer. Men jeg synes faktisk, at der kom utrolig meget god musik i 90'erne.

Følg Thomas i X Factor hver fredag kl. 20 på DR1.