UGENS SANGE: Remee og Cutfather hjælper Blachman

Temaet i ugens X Factor er danske hits. Det betyder dog ikke, at deltagerne skal til at synge på modersmålet. Tværtimod har dommerne for en gangs skyld gået efter de internationale storhits.

I denne uge hylder X Factor den danske musikscene med temaet danske hits. Dommere og deltagere har altså bevæget sig inden for landets grænser, når de har skullet finde sange, der er skrevet og fremført af danske kunstnere.

Sangene i liveshow 5

Det skal de synge på fredag:

AMANDA - HOLLOW TALK af Choir Of Young Believers
Tekst & Musik: Choir of Young Believers

KAROLINE - SUPERSTAR af Christine Milton
Tekst & Musik: Remee, Joe Belmaati, Mich Hansen

CHRESTEN - SWEET DOGS af Trolle//Siebenhaar
Tekst & Musik: Ane Trolle og Pato Siebenhaar

STEPHANIE - UNDER THE WATER af Marie Frank
Tekst & Musik: Marie Frank

WASTELAND - FACT-FICTION af Mads Langer
Tekst & Musik: Mads Langer, Boots Ottestad

Amanda synger tema fra successerie

Anne Linnet har længe efterspurgt mere power fra Amanda, der indtil videre kun har sunget forholdvis stille sange - denne uge er ingen undtagelse. Amanda skal nemlig synge sangen Hollow Talk.

En sang, der både har været forbi Sverige (som tema i den dansk-svenske dramaserie Broen) og senest USA (i Josh Grobans fortolkning). Sangen er oprindelig skrevet og sunget af danske Choir Of Young Believers.

Karolines hilsen til Remee og Cutfather

Også Karoline skal synge en sang, der har været jorden rundt. Den unge X Factor super-stjerne skal nemlig synge netop Superstar, oprindeligt sunget af danske Christine Milton tilbage i 2003. Det var dog først da britiske Jamelia genindspillede sangen, at den blev et kæmpe internationalt hit.

Noget kunne tyde på, at Blachman savner sine mandlige meddommere fra tidligere sæsoner. Sangen er nemlig skrevet af både Remee og Cutfather, der således får et solidt comeback i X Factor.

Wasteland synger Mads Langer

Efter fredagens placering i farezonen skal Wasteland nu synge det danske kæmpehit Fact-Fiction, der oprindeligt er sunget af Mads Langer.

Og hvem ved, om det får Blachman til at synes lidt bedre om de fire drenge. Hans gruppe fra sidste år, Nicoline Simone og Jean-Michel, sang i hvert fald nummeret på boot camp til den hårde dommers store fornøjelse.

Chresten skal swinge

Chresten har før sunget om kaniner i hatten. I denne uge gælder det Sweet Dogs - oprindeligt sunget af Ane Trolle og Pato Siebenhaar. Sangen storhittede herhjemme i 2006 og blev tilmed P3s uundgåelige. Ane Trolle har siden været en del af duoen JaConfetti, der tidligere har hittet med sange som Hold nu kay og Step up.

Det bliver spændende, om den ganske swingende sang får løsnet op i dén "stive rytmik" Anne Linnet har anklaget Chresten for at have.

Stephanie under vand

Efter en rystende farezone i tredje liveshow fløj Stephanie direkte gennem X Factor i fredags med radiobaskeren Spectrum (Say My Name). I denne uge skal Stephanie synge en lidt mere ukendt sang, nemlig Under The Water.

Sangen er danske Marie Franks gennembrudssang fra 1998, der efter at have været i hænderne på den danske house-duo Brother Brown nåede til de engelske hitlister. Hvilken udgave Stephanie skal synge må vi vente med at finde ud af til fredag aften.