10 år med X Factor: Her er de auditions vi aldrig glemmer

X Factor fejrer i år sin 10. sæson, og i den anledning har vi samlet nogle af de sjoveste auditions gennem tiden.

Kan du huske Lau og pigerne Hygge og Nygge? Få et glædeligt gensyn med dem her.

X Factor har siden første sæson i 2008 budt på mange uforglemmelige øjeblikke.

Ud af de mange tusinde auditions står nogle af dem stadig helt klare i hukommelsen.

Vi har udvalgt nogle af de mest mindeværdige auditions, vi har set gennem tiden.

Kjell fra Brovst giver dommerne gåsehud

Blandt hundredvis af teenagere med stjernedrømme, skiller 63-årige Kjell fra Brovst sig ud, når han møder op til audition tilbage i 2011.

Her synger han klassikeren 'Unchained Melody', som bedst er kendt med Rightous Brothers - og bl.a. har været med i filmen 'Ghost'. En sang, som gruppen VKation i øvrigt seks år senere leverer i X Factors liveshows sammen med DR Big Band.

Publikum på spillestedet Vega får armene i vejret - og dommerne får gåsehud af Kjells indfølte version af sangen.

- Der er meget få mennesker, der er kommet ind på den scenen, som har gjort mig rørt og har givet mig gåsehud, udbryder dommerne Pernille Rosendahl. Blachman er lige så begejstret:

- Havde der været den her slags programmer for 30 år siden, så tror jeg, at du havde vundet!

Du kan se Kjells uforglemmelige audition her:

Tvillingerne får dommerne til at tabe underkæben

- Man tror det er løgn! Jeg er rystet!

Thomas Blachman og de andre X Factor-dommer ved ikke helt, hvordan de skal reagere, da Mikael og René dukker op til audition i den første sæson af programmet tilbage i 2008.

For de har aldrig hørt noget, der bare minder om tvillingebrødrene fra Viborg, der iført matchende stribede trøjer synger James Blunt-nummeret ‘Wisemen’.

Mikael og René, der sammen kalder sig Engle For Evigt, bliver fra den ene dag til den anden Danmarksberømte. De bliver hyldet for at tale åbent om deres ADHD-diagnose, og de optræder på diskoteker landet over. I 2009 stiller op igen i X Factor sammen med deres søster, og i 2016 får de deres egen reportageserie på DR1, ‘Tvillinger med stjernedrømme’.

Det hele starter med deres første audition, som nu er blevet et stykke X Factor-historie. Du kan se eller gense den lige her:

Srilankansk version af The Carpenters

En anden af de auditions, som vi heller aldrig bliver trætte af, er dén med de to storsmilende søstre fra Sri Lanka.

De optræder til audition i X Factor-sæson nr. 1 med en version af The Carpenters' 'Top of the World', som er... helt unik. Den bliver siden også et hit som ringetone.

Se deres audition her:

Ricky skriger på cola

- Neeeeeej! Vi vil have meeeeeere! Neeeeeej! Vi vil have meeeeeere!

Den 15-årige punker Ricky er ved at skræmme livet af dommerne, da han er til audition tilbage i 2009. Sang, som han selv har skrevet, hedder 'Nej' og handler om, at der - efter Rickys mening - simpelthen er for lidt cola i cola-dåserne.

Nej, sagde dommerne også til Ricky. Men hans sang gjorde alligevel så stort indtryk på seerne, at den blev til en ringetone. Og her kan du se den uforglemmelige audition igen:

Grinebideren Lau bliver ramt i natten

I 2009 stiller den smilende Lau op til audition med en mere humoristisk version af ny-klassikeren 'Ramt i natten'.

- Hvor er det charmerende, når man griner, mens man synger, er den kommentar, Thomas Blachman giver Lau. Kan man være andet end enig? http://mu.net.dr.dk/admin/ProgramCard/Get/urn%3adr%3amu%3aprogramcard%3a58948a0ea11f9f0bc4d71ffe

De to ustoppelige havfruer

Der er flere overraskelser i anden sæson af X Factor. Som for eksempel, da de to flotte havfruer dukker op til audition.

Beklædt i glimtende havfruehaler går de i gang med at udføre en nærmest musicalværdig performance, som dommerne har svært ved at sætte en stopper for...

Henrik synger for sine blomster

Henrik på 64 år fra Svebølle på Vestsjælland er vild med tropeblomster. Faktisk så vild, at han var nødt til at tage dem med sig, da han i 2015 stillede op til sin audition til X Factor.

- Det er en hobby, der har taget overhånd, siger han selv.

Se hans audition her, hvor han synger en sang “fra rovdyrenes og byttedyrenes paradis” i Afrika, som han selv siger det.

Danmarks svar på Britney Spears

Dennis fra Løgstør er nok Danmarks største fan af Britney Spears. Han har alle pladerne, har været til alle koncerterne og har sågar en Britney-tatovering.

Så da den dengang 17-årige ungersvend i 2015 stillede op i X Factor, var der ikke meget tvivl om, hvad han skulle synge.

Og Dennis' udgave af Britney-hittet 'Til It's Gone' fik Remee, Blachman og Lina Rafn til at tabe underkæben. Det glemmer de nok aldrig - og det gør vi heller ikke.

Hygge og Nygge bevæger de former

Tøserne Tilde og Emma fra Fåborg melder sig i 2015 til audition - og bliver hurtigt døbt "Hygge og Nygge" af Remee.

Pigerne vælger at optræde med Thøger Dixgaards hit 'Former', og selvom sangen handler om at "bevæge sine former", er deres audition dog relativt stillestående.

"Hygge og Nygge" formår dog at sætte et smil på læberne af dommerne - og resten af Danmark.